Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji - Lukovići, selo Drakčići - Kraljevo
S Tamarom u akciji: Akcija za Lukoviće, selo Drakčići - Kraljevo, RTS1, petak, 31. januar u 21.05.
28. januar 2020.

S Tamarom u akciji - Lukovići, selo Drakčići - Kraljevo

 Milutin (68) i Marina (56) dugo nisu mogli da imaju dece. Marina je iz Niša, završila je srednju Pedagošku školu, dobila je posao u Kraljevu i tu je upoznala Milutina koji je radio u automehaničarskoj radnji. Relativno kasno su dobili Lazara (14) kojem je na samom rođenju ustanovljen Daunov sindrom. Uroša (12) dobili su dve godine kasnije. Lazar je uz mlađeg brata naučio i da hoda i da priča. Uroš, mlađi sin, je veoma stidljiv i povučen a sva pažnja se uglavnom usmerava na Lazara. Iako su im savetovali da starijeg sina daju u specijalnu ustanovu na čuvanje, roditelji nisu hteli da se odreknu deteta. Dečak pohađa specijalnu školu a prijavu za Tamarinu emisiju je i stigla upravo od razredne i direktorke škole iz Kraljeva.

Milutin Luković nema stalan posao jer je neophodno da često odvozi i dovozi sina Lazara iz škole, a njegova supruga Marina se bavi domaćinstvom. Oboje su vredni, žena se bavi okućnicom, ima divnu baštu, pomaže komšinici koja pravi sir i kajmak. Muž nadniči gde i kad god može...
 
Lukovići su se trudili da uštede novac i uz velike muke uspeli su da dovedu vodu do kuće, ali i nemaju sredstava da sami naprave kupatilo. Žive veoma skromno, zbog toga su ih učiteljice i prijavile...
 
Tamarina ekipa je, u najtežoj nedelji ovog proleća- kada su se desile velike poplave u okolini Kraljeva, preuzela odgovornost i odlučno započela komletno renoviranje kuće Lukovića. Napravili su im novo kupatilo, funkcionalnu kuhinju kao i fasadu. Milutin više neće brinuti o štednji za radove na kući.
 
Epizoda obiluje i interesantnim pričama o petnaestogodišnjaku koji je izuzetno vešt kovač i pravi viteške oklope, biće reči o Kamenoj šumi - izuzetno retkom fenomenu koji se nalazi kod Mataruške banje, zatim o veštinama članova kros - moto kluba GTC Kraljevo a podsetićemo i na čuveni događaj, kojim se ponosi Kraljevo: rafting Ibrom pod nazivom "Veseli spust". Pored lepota Studenice i Žiče, videćete kako je izgledala veoma teška radna nedelja u kojoj su se majstori borili i sa vremenskim neprilikama, pogledajte u novoj epizodi Tamarinih akcija u petak, 31.januara, sa početkom u 21:05, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala