Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu Alić
Nova, 12. emisija „S Tamarom u akciji“, na programu je u petak 18. decembra sa početkom u 21 čas, na Prvom programu Javnog servisa.
16. decembar 2020.

S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu Alić

 

Katalin (35) je boraveći na odmoru u Sokobanji, upoznala Dragišu Alića (35). Do tada zaposlen u rudniku uglja, on donosi odluku da napusti svoj rodni grad i posao i sa izabranicom ode u Kanjižu, tačnije mesto Velebit. Odmah nalazi posao na ribnjaku, na kome i danas radi, vredan i hvaljen od svojih kolega. 

 
Uz pomoć svog poslodavca, kupuje staru trošnu kuću koju dogovorom otplaćije na višegodišnje rate. Dragišina i Katina porodica se iz godine u godinu uvećavala, imaju Ivanu (11), Sanju (10), Kaću (9), Barbaru (5), Stefana (2) i Filipa (1).  
 
Majka nije zaposlena, zadužena je za brigu o deci i kući. Vredni Dragiša obezbedjuje egzistenciju za porodicu, čak i prekovremeno, radeći u nadnici. Oko kuće uvek nešto radi, jer stara je i trošna, pa zahteva stalne popravke.
 
Uz ogromnu pomoć lokalne samouprave i mesne zajednice Velebit, ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ u potpunosti je promenila stanje kuće porodice Alić. 
 
Javno preduzeće „Potiski vodovod“ iz Horgoša, betoniralo se sve podove u kući, iskopana je i izbetonirana septička jama, domaćinstvo se priključilo na gradski vodovod. Skinut je krov koji je bio u veoma lošem stanju, urađen je dodatni serklažni prsten na koji je postavljena nova „venčanica“, koja će nositi novi krov. 
 
Uz Tamarine majstore, koji su mali prostor od 40 kvadrata uredili tako da je porodica dobila kupatilo, kuhinju, i dve spavaće sobe- majstori opštine Kanjiža su uradili novi krov i postavili fasadu.
 
Lepota multikulturalnosti, koja krasi Vojvodinu, a naročito opštinu Kanjiža, oplemenjena je i iskazana baš u Velebitu- naseljavanjem ličkog stanovništva pre više desetina  godina. Kako i zašto su baš to mesto izabrali za svoj dom, o kulturi, tradiciji, običajima ali i o nekim od najlepših specijaliteta trpeze, pokazali su i ispričali i najstariji medju njima.
 
Na krajnjem severu opštine, uz samu granicu, prostire se Specijalni rezervat prirode „Selevenjske pustare“.
 
Kanjiža ima čime da se podiči- poznata je po svojoj banji ali ništa manje i po čuvenom prirodnom fenomenu  „cvetanju Tise“ ali i po po začinskoj crvenoj paprici, štrandu, plaži i arhitekturi....
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala