Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Obilazak porodica kojima su bile posvećene akcije 10. sezone
Prema rečima autorke Tamare Grujić, serijal „S Tamarom u akciji“ pre svega podseća i ukazuje na vrednosti koje treba da negujemo a koje često podrazumevamo.
5. februar 2021.

S Tamarom u akciji: Obilazak porodica kojima su bile posvećene akcije 10. sezone

 

U  epizodi kojom se završava deseta polusezona TV serijala i humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“ imaćemo priliku da vidimo kako žive porodice nakon nekoliko meseci od kada su im Tamara Grujić, njen tim i solidarni ljudi „popravili kuće i živote“. Autorku  i njenu ekipu uvek interesuje kako su se porodice snašle u renoviranim domovima nakon  useljenja- da li su ispunili njihova očekivanja, da li im je i koliko život u novom prostoru lakši, što i jeste osnovni cilj njihovih akcija.

 
Posle pet godina provedenih na terenu  širom Srbije i ukupno 130 porodica kojima je TV serijal i humanitarni projekat „S Tamarom u akciji“ pomogao, autorka serijala Tamara Grujić, njen tim majstora i produkcije navikao se na razne uslove snimanja, na najraznovrsnije porodične priče, sve moguće vremenske uslove ali nisu mogli ni da pretpostave, kao ni mnogi kako će i da li uspeti da sprovedu akcije i snimanja emisija u uslovima koja je donela prošla godina. 
 
Ipak i pored vanrednog stanja i prekidanja građevinskih radova na jednoj kući u proleće prošle godine, ekipa emisije je uspela da pomogne i snimi svih planiranih 26 epizoda na teritoriji Vojvodine. Ono što je bilo isto kao i prilikom ranijih planiranja akcija i snimanja je izuzetna odgovornost i velika pažnja prilikom odabira porodica.
 
„Dve polusezone, devetu i desetu posvetili smo akcijama u Vojvodini. Renovirano je blizu 2500 kvadrata životnog prostora. Moji majstori su iskusili najzahtevnije, najteže građevinske poduhvate. Trebalo se uhvatiti u koštac sa starim „švapskim“- vojvođanskim kućama „na lakat“, sa debelim zidovima. Veoma često su morali kompletno da renoviraju i krovove , uz naravno konstantnu tenziju i mere opreza zbog korone, vanrednog stanja a ne retko nas je u dinamici radova ometala i čuvena banatska košava. S druge strane, Vojvodina nas je sve iz epizode u epizodu očaravala svojim neverovatnim prirodnim lepotama, koje nismo mogli ni da naslutimo. U proleće 2020. smo uradili 9 domova pa je usledio prekid zbog vanrednog stanja ali smo zato u jesen bili veoma vredni i renovirali  17 domova.“ ističe autorka serijala i producent Tamara Grujić.
 
Jesenja sezona serijala „S Tamarom u akciji“ počela je u septembru 2020. specijalnom epizodom- renovirana je kuća na Fruškoj Gori za Udruženje „Nurdor“, koja će služiti oporavku dece koja su prošla hemioterapijsko lečenje.
 
Tamara Grujić: „Za kraj snimanja ove, desete, polusezone,  svih 26 porodica kojima smo pomogli u Vojvodini okupili smo u dvorcu „Nojhauzen“ u Srpskoj Crnji- sa željom da se sumiraju utisci, da se oni međusobno upoznaju i lepo provedu. Deci je isplaniran celodnevni izlet, proveli su dan upoznajući jedni druge kroz sport ali su dobili priliku da i nešto nauče obilaskom Muzeja Đure Jakšića a predstavljeni su im i stari zanati. Njihovi roditelji su za to vreme uživali uz tamburice i gostoprimstvo domaćina- opštine Srpska Crnja.“
 
 
Tamara Grujić: 
 
„Mnogi od nas su sigurno na početku prošle godine imali velike snove i planove ali nas je minula godina vrlo jasno podsetila da preciznije shvatimo šta stvarno imamo, šta nam je zaista važno i šta treba da čuvamo. Osim brige o svom mikrosvetu, verujem da se treba stalno truditi da budemo bolji ljudi, da više pomažemo jedni drugima i da činimo dobra dela- što češće možemo i bez očekivanja ičega zauzvrat. Činiti dobro, uprkos svemu, uvek donosi radost i zadovoljstvo. Zato bi trebalo da dobrota i dobročinstvo, solidarnost, empatija upotpunjena podrškom i delom- budu svima nama životne vodilje, smisao i suštinski životni sadržaj. A dobro se uvek dobrim i vraća.
Ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ želi vam svima bolju godinu, dobro zdravlje, mnogo radovanja i manje straha i neizvesnosti.“
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala