Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akija za porodicu Vasić iz sela Dobrica, Alibunar
Sedamnaesta epizoda, devete TV sezone serijala „S Tamarom u akciji“, na programu je danas, od 21 sat na RTS1.
29. januar 2021.

S Tamarom u akciji: Akija za porodicu Vasić iz sela Dobrica, Alibunar

 

U selu Dobrica, opština Alibunar, živi porodica Vasić, Saša i Svetlana. Njihovo jedino bogatstvo je devetoro dece: Nikola (13), Aleksandra (11), Jelena (10), Milica (9), Natalija (8), Milan (7), Andjela (5), Aleksandar (4) i Saša (2). 

Saša i Svetlana su u skladnom braku već više od 14 godina. Svetlana je zadužena za domaćinstvo i brigu o deci. Otac porodice je čobanin, bez stalnih prihoda ali vredan i radan čovek. Posao čobanina nije ni malo lak, zahteva veliko odricanje. Njegov radni dan traje i po 12 sati i zato ne stiže da više vremena provodi sa porodicom. Jedina redovna primanja koja  porodica Vasić ima su socijalna pomoć i dečji dodatak. 
 
Kuću, u kojoj ova porodica živi, poklonio im je Sašin otac pre šest godina. Prodao je nešto zemlje, kako bi mnogočlanoj porodici obezbedio kakav- takav krov nad glavom. Međutim, kuća je neuslovna za život a Saša od svojih primanja nije u mogućnosti da je sredi i omogući osnovne uslove za život porodice od jedanaest članova.
 
 
Ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ je u potpunosti sredila i opremila dom Vasića. 
Tamara Grujić, autor i producent TV serijala i nacionalnog humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“:
 
„S obzirom da kuća porodice Vasić ima 120 kvadrata životnog prostora, koji je kolskim prolazom podeljen na dva dela, pripremni radovi na ovoj kući morali su da počnu nedelju dana ranije pre nego što je stigla moja kompletna ekipa. Nedelju dana ranije radilo se na nivelaciji podova i betoniranju, ekipa fasadera je počela da radi fasadu, a tesari su stigli nekoliko dana pre nas i počelo se sa radovima na krovu. Moja ekipa majstora napravila je novo kupatilo u kući, uz saradnju sa JKP-om iz Alibunara iskopana je septička jama, kuća je priključena na gradski vod. Izneto je 50 kamiona zemlje i đubreta iz ogromnog dvorišta, napravljena je nova ograda.“
 
Uz ogromne napore i radove ali nažalost i uz banatsku košavu koja je te nedelje počela ozbiljno da duva, Tamarini tesari su uradili i kompletno novi krov na kući a završeno je i uređenje enterijera. 
 
Ove godine Tamarina ekipa majstora se ozbiljno namučila sa starim, velikim, banatskim kućama koje imaju debele pregradne zidove i uglavnom nemaju kupatilo. 
Ipak, nakon dve nedelje izuzetno zahtevnih i raznovrsnih građevinskih radova, porodica Vasić sa devetoro dece je dobila siguran, kvalitetan i topao dom, koji će im obezbediti neuporedivo lakši i bolji život.
 
Tamara Grujić: „Ono po čemu je opština Alibunar poznata je izletište u Deliblatskoj peščari, „Devojački bunar“ i vetropark. Potrudili smo se da posetimo oba mesta, gledaocima ćemo predstaviti značaj ali i lepotu prirode koja krasi ovaj deo južnobanatske regije. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko značajnih dvoraca, među kojima su svakako najveći i najlepši oni u Starom Lecu, Kapetanovo i Jagodić. Ništa manje značajno i zanimljivo, živopisno selo Uzdin, naseljeno pretežno rumunskim stanovništvom, predstaviće tradiciju svog naroda, naročito naivno slikarstvo. A kako rade vetroparkovi i koliko ih tačno ima u Srbiji, pogotovo na teritoriji opštine Alibunar, saznaćete takođe u ovoj epizodi...“
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala