Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Obilazak porodica kojima su bile posvećene akcije osme TV sezone
Poslednja, epizoda osme TV sezone serijala "S Tamarom u akciji" na programu je u petak 10. januara, na Prvom programu Javnog servisa sa početkom u 21 čas.
9. januar 2020.

S Tamarom u akciji: Obilazak porodica kojima su bile posvećene akcije osme TV sezone

 Sada već po tradiciji, na kraju svake televizijske sezone- autorka serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji" i njena ekipa sumiraju utiske i podsećaju nas na akcije koje su sproveli i sve ono što je njihov tim uspeo da postigne tokom humanitarnih akcija koje smo pratili kroz 12 TV emisija osme sezone serijala.

 
Ekipa humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji" je tokom 8. sezone pomogla 10 porodica koje žive na teritoriji opština centralne Srbije i Šumadije. Renovirano je približno 600 kvadrata životnog prostora, 23 deteta dobila su mnogo bolje životne uslove koji će obeležiti njihovo detinjstvo. Sagrađeno je 10 kupatila, uvedene su voda i kanalizacija u osam domaćinstava. Dvoje domaćina, dve glave porodice, dobili su bolji posao, čime im je istovremeno omogućeno i kvalitetnije zajedničko vreme sa porodicom. Mladić koji živi sam, Aleksandar Matić, takođe je zahvaljujući inicijativi autorke serijala, dobio stalno zaposlenje. 
 
U okviru specijalnih akcija, kojom se završava svaka TV sezona projekta, ekipa "S Tamarom u akciji" renovarala je i dve osnovne škole u selima Izvor (kod Pirota) i Mečkovac (kod Vranja). Šezdesetak mališana iz ova dva sela, je zahvaljujući timu "S Tamarom u akciji" ovu školsku godinu počelo u renoviranim školama, tačnije – u istim uslovima koje imaju i deca koja se školuju u većim gradovima, što je bila osnovna ideja autorke projekta, Tamare Grujić.
 
 
Pored građevinskih radova, ekipa emisije nas je provela kroz lepote centralne Srbije, kroz one gradove i krajeve koje nismo videli u prolećnim akcijama. Osim prirodnih lepota, manastira, i karakterističnih manifestacija, Tamara voli da nam ukazuje i na primere narodnog graditeljstva, kojim je moravska Srbija posebno bogata. Tim emisije posebnu pažnju posvećivao je i predstavljanju etno domaćinstava, skrećući pažnju gledaocima na inicijative naših sugrađana koji su napravili divna odmorišta širom Srbije. To su prave male "oaze", gde ljudi koji stanuju u gradovima za pristojan novac mogu da provedu kvalitetno vreme i da se odmore. 
 
Upravo u takvom jednom domaćinstvu- u etno domaćinstvu Stolovo (u blizini Paraćina, pored autoputa), okupile su se sve porodice kojima su bile posvećene akcije osme sezone. Deca su videla kako nastaju dela umetnosti duvanja i pirografije na staklu. Ove i druge divne stare zanate, ekipa emisije "S Tamarom u akciji" takođe kontinuirano afirmiše i trudi se da ih otrgne od zaborava, ukazujući na njihov značaj i lepotu.
 
Uživajući u divnom ambijentu banje Sisevac, prethodno posetivši i jedan od naših najlepših i najznačajnijih manastira – Ravanicu, članovi porodica kojima je Tamarin tim pomagao u ovoj TV sezoni međusobno su se upoznali i družili zajedno sa ekipom serijala, evocirajući uspomene na građevinske poduhvate i akcije koje su im višestruko promenile živote.
 
 
O IDUĆOJ TV SEZONI:
 
 
Nakon severa Kosova, odakle je startovao serijal i humanitarni projekat "S Tamarom u akciji"- preko teritorija opština na jugu, istoku, zapadu i centralnoj Srbiji, ekipa emisije će nakon ukupno sprovedenih 104 akcije- iskoristiti novogodišnje praznike da se dobro odmori i isplanira svoje naredne humane poduhvate. 
 
Tokom 2020. godine, akcije i TV epizode devete i desete sezone biće sprovedene i snimane na teritoriji Vojvodine a biće posvećene pomoći za ukupno 26 porodica. 
Selekcija porodica i kontakti sa socijalnim službama opština koje se nalaze na severu naše zemlje uveliko su u toku ali i ovom prilikom podsećamo kako možete slati prijave za emisiju:
Ukoliko poznajete neku porodicu koja živi na teritoriji Vojvodine a smatrate da im humanitarni projekat "S Tamarom u akciji" može pomoći.
Prijave se šalju na adresu Radio-televizije Srbije (RTS, 11000 Beograd, Takovska 10) kao i na naloge na društvenim mreže emisije "S Tamarom u akciji". Osnovni preduslovi- pravila za prijavljivanje jesu: rešeni imovinsko- pravni odnosi za imovinu koju porodica prijavljuje za akciju pomoći, potom je potrebno da objekat prođe građevinsku kontrolu (da može da se renovira u određenom vremenskom roku)...
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala