Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Najava za  40. Evropsko  Prvenstvo u košarci
Četrdeseto, jubilarno, Evropsko prvenstvo u košarci,održaće se od 31. avgusta do 17 septembra.
29. avgust 2017.

Najava za 40. Evropsko Prvenstvo u košarci

Četrdeseto, jubilarno, Evropsko prvenstvo u košarci,održaće se od 31. avgusta do 17 septembra, u četiri zemlje, širom starog kontinenta.

Priliku da gleda borbe za renomirani trofej imaće publika u Izraelu, Rumuniji, Finskoj i Turskoj.

U Tel Avivu, Klužu, Helsinkiju i Istanbulu, 24 tima boriće se u grupnoj fazi za što bolje pozicije pred eliminacione duele.

Utisak je da će konačan poredak u velikoj meri odrediti povrede igrača i izostanci, jer gotovo da nema tima koji je ostao imun na ovakve probleme.

 Više od 40 košarkaša neće igrati na Eurobasketu 2017, a oslabljeni biće i branilac titule Španija, zatim Srbija, kao i Francuska, zemlje koje većina svrstava među glavne favorite na predstojećem šampionatu.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević, za razliku od reprezentativnih akcija u prethodne četiri godine, ovoga puta u svom sastavu neće imati Teodosića, Raduljicu, Simonovića, Bjelicu, Jokića i Markovića, što je pola tima koji je od 2014. pa do danas osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Bez ovih izvanrednih košarkaša se može, ali i mora, a najveći zadatak je pred selektorom Đorđevićem, koji mora da pronađe novi način igre naše selekcije i prilagodi je novonastaloj situaciji i raspoloživim snagama.

Srbija je bila odlična u pripremnom periodu, osam pobeda uz samo jedan poraz, što je i više nego dobra uvertira za takmičenje koje će započeti u Istanbulu, u grupi D, gde će im protivnici biti Turska, Rusija, Velika Britanija, Belgija i Letonija.

I pored povreda, otkaza i izostanaka, Aleksandar Đorđević zna da javnost u Srbiji uvek očekuje medalju, što će ovoga puta biti prilično teško.

Da li ćemo na kraju svi zajedno reći - biće bolje sledeći put, ili ćemo pevati „Igraj i pobedi“ na novom košarkaškom dočeku ispod čuvenog balkona Skupštine Beograda, ostaje da vidimo u narednim danima.

Radio televizija Srbije ekskluzivno će prenositi mečeve naše reprezentacije, ali uz to će gledaocima prikazati i veliki broj ostalih utakmica, sve zanimljive i pažnje vredne duele, pa zato u prvih 17 dana ovog septembra vaše vreme poklonite RTS-u.

Komentatori će biti Slobodan Šarenac i Petar Denda.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala