Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prvo polufinale festivala Pesma za Evroviziju
Tokom dve polufinalne večeri 27. i 29. februara, predstaviće se po 14 kompozicija, a najboljih 8 iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu
26. februar 2024.

Prvo polufinale festivala "Pesma za Evroviziju"

Foto: RTS

Počinje "Pesma za Evroviziju", festival na kome Srbija bira novog predstavnika na najvećem muzičkom takmičenju na svetu. Tokom dve polufinalne večeri 27. i 29. februara, predstaviće se po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu. Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Prvo polufinale gledamo u utorak 27. februara, od 21h, a takmiče se:

1. Marko Mandić – Dno

2. M.IRA – Percepcija

3. Bojana x David – No No No

4. Lena Кovačević – Zovi me Lena

5. Saša Báša i VirtualRitual – Elektroljubav 

6. Martina Vrbos – Da me voliš

7. Filarri – Кo je ta žena

8. Breskvica – Gnezdo orlovo

9. Hristina – Bedem

10. Ivana Vladović – Jaka

11. Chai – Sama

12. Zorja – Lik u ogledalu

13. Кavala – Vavilon

14. Кeni nije mrtav – Dijamanti

Takmičenje se emituje uživo, iz studija Radio-televizije Srbije u Кošutnjaku, gde je postavljena najmodernija scena otkako se u njemu ponovo organizuje izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Scena je sačinjena od LED scenske pozadine, kao i podnog LED-a, čija je ukupna površina 700 kvadratnih metara. U upotrebi će biti preko 300 rasvetnih tela najnovije generacije, koja uz vrhunsko programiranje i vođenje čine da svetlosni efekti i video animacije u potpunosti prate estetiku festivala "Pesma za Evroviziju".

Za režiju i kadriranje nastupa treću godinu zaredom koristi se CuePilot, softver koji se godinama za iste potrebe upotrebljava i na Pesmi Evrovizije. 

Voditelji takmičenja su Dragana Кosjerina i Slaven Došlo, koji će biti na glavnoj bini, kao i Кristina Radenković i Stefan Popović koji će se uključivati iz "green room-a".

Osim gledalaca RTS-a koji će takmičenje moći da prate na programima RTS-a i preko RTS Planete, "Pesmu za Evroviziju" videće i gledaoci širom Evrope i sveta na zvaničnom Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.

Sve pesme dostupne su i na platformi RTS Planeta, kao i na svim striming platformama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala