Moj TV - TV Program za 200+ kanala
95. dodela Oskara na RTS 1
U noći između nedelje i ponedeljka (12. i 13. mart) na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara
12. mart 2023.

95. dodela Oskara na RTS 1

U noći između nedelje i ponedeljka na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara. Ceremoniju, koja će biti održana u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu vodiće humorista Džimi Kimel.

Naslov s najviše nominacija za Oskara, njih 11 ima film Sve u isto vreme (Everything Everywhere All at Once, 2022). Na kladionicama upravo taj film i najbolje stoji. Tu su i Na zapadu ništa novo, Avatar: Put vode, Duhovi ostrva, Elvis, Fabelmanovi, Tar, Top gan: Maverik, Trougao tuge i Žene govore.

Za najboljeg reditelja nominovani su Martin Mekdona za Duhove ostrva, Danijel Kvan i Danijel Šajnert za Sve u isto vreme, Stiven Spilberg za Febelmanove, Tod Fild za Tar i Ruben Ostlund Trougao tuge. Oskara za najbolju mušku ulogu mogu dobiti Ostin Batler za Elvisa, Kolin Ferel u Duhovima ostrva, Brendan Frejzer u Kitu, Pol Meskal za Aftersun i Bil Naji u Živeti.

Nominovane za najbolju žensku ulogu su Kejt Blančet u filmu Tar, Ana De Armas u Plavuši, Andria Rajzboro za To Leslie, Mišel Vilijams u Febelmanovima i Mišel Jo u Sve u isto vreme. Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu mogu dobiti Brendan Glison i Beri Kjogan za Duhove ostrva, Brajan Tajri Henri za Causeway, Džad Herš u Fabelmanovima i Ki Hui Kvan za Sve u isto vreme.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nominovane su Anđela Baset za film Crni panter - Vakanda zauvek, Hong Čau u filmu Kit, Keri Kondo za Duhovi ostrva, kao i Džejmi Li Kerti i Stefani Šu za Sve u isto vreme. Za najbolji strani film nominovani su nemački Na zapadu ništa novo, argentinski Argentina,1985, belgijski Blizu, poljski EO i irska Tiha devojka.

Za najbolji scenario nominovani su Mekdona za Duhovi ostrva, za Sve u isto vreme Kve i Šajnert, Spilberg i Toni Kušner za Fabelmanove, Fild za Tar i Ostlund za Trougao tuge. Za najbolju muziku nomonovani su Na zapadu ništa novo, Babilon, Duhovi ostrva, Sve u isto vreme i Fabelmanovi.

Za muzički deo biće zadužena pop pevačica Rijana, koja će izvesti numeru iz filma Crni panter: Vakanda zauvek (Black Panther: Wakanda Forever, 2022).

Na RTS-u prenos 95. dodele Oskara počinje u nedelju, 12. marta u 02.00h, na Prvom programu, dok će skraćena verzija biti emitovana sutradan, u ponedeljak, 13. marta u 22.15h na Drugom programu.

Gledaocima želimo prijatno gledanje filma i prenosa, i držimo palčeve za ovogodišnjeg kandidata RTS-a - Trougao tuge.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala