Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu iz sela Šepešin, Mladenovac
U epizodi koja se emituje u petak 6. decembra, na RTS 1 sa početkom u 21, upoznaćete se i sa prirodnim lepotama okoline opštine Mladenovac.
2. decembar 2019.

S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu iz sela Šepešin, Mladenovac

 

Milena (32) je imala je veoma loš brak, koji pamti po nasilju i psihičkom maltretiranju. Tri godine je, kaže, provela zaključana u muževljevoj kući. Potom je on na silu vratio njenim roditeljima, a nakon  par dana i oboje dece. Od tada Milena Todorović- Anđelković  živi u porodičnoj kući u selu Šepšin kod Mladenovca, sa dvoje dece, majkom Snežanom (58) i ocem Dobricom (60) 

Porodičnu kuću u selu Šepšin, sagradio je Milenin otac pre 37 godina. Stavljena pod krov, nameštena stolarija i isplanirano kupatilo. 
 
Međutim njen otac tada ozbiljno psihički oboljeva i zato je prinudno penzionisan.A od tada, nažalost, na kući ništa nije više moglo da se radi. T
 
Osim Milene, Snežana i Dobrica Todorović imaju još dve ćerke- Milenine sestre (četvrta ćerka je preminula u ranoj mladosti, od tumora na mozgu). 
 
Pošto se godinama Dobričino zdravlje urušavalo, njegova supruga je na kraju morala da mu postane i staratelj. On sada gotovo da vegetira, može sam da se kreće ali nije u stanju da se samostalno brine o sebi. 
 
Snežana je stalno radila- najpre u osnovnoj seoskoj školi kao čistačica, zatim kao nadničar. Sada je i ona vrlo slobog zdravlja. Ćerka Milena je jedina radno sposobna i u stanju da vodi računa o porodici. Imaju malu baštu u dvorištu, a i ona radi u nadnicama. 
 
Pre godinu dana, uspeli su da uvedu vodu samo u kuhinju, pa su priključili mašinu za veš i sudoperu. Kupatilo još uvek nemaju. 
 
Todorovići su veoma tiha, povučena porodica. Uz sve nedaće koje su ih zadesile, zatim ozbiljne zdrvstvene poteškoće- i životni uslovi ovog petočlanog porodičnog domaćinstva su veoma loši. 
 
Tamarina ekipa potrudila se da im uredi dovod vode, uvede kanalizaciju, napravi kupatilo, zameni stolariju a uradili su im i fasadu. Uz ekipu Gradskog zelenila, tim majstora serijala „S Tamarom u akciji“ je uredio i dvorište, oko koga Milena i Snežana nisu uspevale da se pobrinu...
 
U epizodi koja se emituje u petak 6. decembra, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije sa početkom u 21,  upoznaćete se i sa prirodnim lepotama okoline opštine Mladenovac. 
 
Tamara Grujić je obišla Markovačko i Rabrovačko jezero, vodila porodicu Todorović u etno selo Amerić i na čas modelarstva na imanju u Maloj Ivanči. Biće reči i o istoriji – čućete priču o Varovničkoj bici, koja se dogodila nedaleko od sela Šepšin.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala