Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija za Stameniće, Varvarin
Nova epizoda Tv serijala I humanitarnog projekta “S Tamarom u akciji” je na Prvom programu Javnog servisa, u petak 15. novembra, u 21h.
14. novembar 2019.

S Tamarom u akciji: Akcija za Stameniće, Varvarin

 
Jedna od tema sa kojom se susreće ekipa emisije “S Tamarom u akciji” je nažalost i porodično nasilje. Upravo jednu takvu priču, doživeli su junaci sedme epizode osme sezone, iz sela Donji Katun kod Varvarina
 
Slobodan (26) i Violeta (52), majka i sin, pretrpeli su porodično nasilje usled teškog alkoholizma, oca i supruga Milana Petrovića. Pre pet godina, uprkos svim mukama, Slobodan je oca dostojno sahranio. Stasao je u izuzetnog mladića, koji je sušta suprotnost ocu - ne pije i izuzetno poštuje svoju majku i suprugu Radicu (24). 
 
Mlad se oženio, dobili su ćerku Mariju (3). Žive u porodićnoj kući koju je nasledio od očeve porodice. Kuća je napravljena od blata, nema vodu. 
 
I Slobodan, kao i njegova supruga i majka su veoma vredni, nadniče po selu, održavaju veliku baštu, gaje povrtne kulture, prodaju ih na pijaci. Slobodan je u odličnim odnosima sa svima u selu, pomaže svakom domaćinstvu, u selu ga svi izuzetno cene. 
 
Kuća u kojoj žive ima dve prostorije koje mogu da se koriste. U jednoj spavaju supružnici sa ćerkom a, u drugoj, gde se kuva i boravi preko dana- majka Violeta. Svi se lepo slažu, odluke donose zajednički i ne žale se ni na šta. Sin I majka su pre svega srećni što sada imaju mirniji život bez trauma i nasilja, slobodu. 
 
Tamarina ekipa je uz pomoć lokalne samouprave uspela da domaćinstvo uključi na seoski vod, napravili su im kanalizaciju, kupatilo i kuhinju ali i tri funkcionalne sobe- tako da svako ima svoj kutak. 
 
Sa starim prijateljima iz prethodne sezone koji u okolini Ribarske banje imaju rasadnik, uredili su porodici Stamenići i dvorište. 
 
Pored građevinskih radova, kao i uvek, i u ovoj epizodi se predstavlja kraj iz kojeg potiče porodica. Okolina Varvarina obiluje retkim primerima narodnog graditeljstva koje nažalost u Srbiji propada i na koje ekipa emisije posebno obraća pažnju. Podsetićemo i na izuzetnu manifestaciju “Moravske večeri”, koja se krajem avgusta održava na obalama Morave, kod Varvarina. 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala