Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S TAMAROM U AКCIJI: Akcija za porodicu Tamburić, prva u 8. sezoni
Osmu TV sezonu humanitarnog projekta i TV serijala „S Tamarom u akciji“ autorka Tamara Grujić otvara potresnom porodičnom pričom.
26. septembar 2019.

S TAMAROM U AКCIJI: Akcija za porodicu Tamburić, prva u 8. sezoni

 

RTS1, petak, 27. septembar u 21.00
 
Osmu TV sezonu humanitarnog projekta i TV serijala „S Tamarom u akciji“ autorka Tamara Grujić otvara potresnom porodičnom pričom o životu Srđana Tamburića (56), samohranog oca četvoro dece. 
 
Tamara Grujić:“ Nažalost, ekipa emisije se često susreće sa nedoličnim ponašanjem jednog od roditelja, to je veoma teško objasniti... posebno, kada decu zanemaruje i napušta majka. Upravo to je zadesilo je Srđana, supruga ga je napustila a on je ostao sa četvoro maloletne dece. Ona je zasnovala novu bračnu zajednicu u istom selu, u kojoj je dobila još jedno dete. Od tada, u porodičnoj kući koja je napravljena od blata bez vode i kupatila, Srđan sam brine o Milici (9), Mariji (7), Sandri (4) i Viktoru (3)."
 
 
Porodica Srđana Tamburića je na samom kraju sela Zlatari 2, u blizini jezera Ćelije, kod Brusa. U vojsci je bio kuvar, odlično se se snalazi u kućnim poslovima i sve te sklonosti su mu bile dragocene za samostalno odgajanje dece. Кad god je socijalna služba posećivala ovu porodicu, zaticala je toplo kuvano jelo i uverila se da je to porodični dom u kome se o deci brine. 
 
Srđan nije zaposlen jer zbog brige o deci i domaćinstvu, nije imao mnogo vremena na raspolaganju da bi mogao da radi i van kuće. Nažalost, ćerkici Sandri (4) dijagnostikovan je početni stadijum cerebralne paralize.  
 
 
Zbog ove činjenice, morao je kao roditelj, da brzo da donese tešku odluku. Bio je svestan da zbog troškova lečenja neće biti u mogućnosti da ćerki pruži sve što može biti potrebno za oporavak. U nameri da mu sva deca budu dobro i zdrava, Srđan je pozvao socijalnu službu da mu pomogne i da dvoje najmlađe dece odrastaju u hraniteljskoj porodici. 
 
Tamara Grujić:“ Bilo mu je izuzetno teško da donese tu odluku ali mislio je samo o najboljem interesu svoje dece, da prežive, da mu budu zdravi. Uz sve životne nedaće, prevashodno stambeni- životni uslovi u Srđanovom domaćinstvu nisu adekvatni za porodicu sa četvoro maloletne dece: kuća ima dve prostorije ali nema kupatilo, vodu. Ima "uslužnu kuhinju", sa šporetom na drva u jednoj prostoriji. A tu svi i spavaju jer se ona zimi greje. Sada su mu dvoje mlađe dece u hraniteljskoj porodici, u kontaktu su i u odličnim odnosima a dve starije ćerke su sa njim. Кad su one u školi, Srđan nadniči."
 
 
Tamarina ekipa je uz pomoć lokalne samouprave u Zlatarima i Brusu obavila sve potrebne pripreme u neustrašivo se upustila u izazov da ostvare još jedan zahtevan građevinski poduhvat na uređenju porodične kuće Srđana Tamburića. Urađena je kanalizacija, uvedena voda, postavljene fasada i krov, ureađen novi pristup kući a reorganizovan je i prostor unutar kuće. 
 
„Deca su dobila svoj deo kuće, porodica sada ima funkcionalnu i udobnu dnevnu sobu sa kuhinjom. I naravno, najvažnije od svega- moderno kupatilo. Jedan od osnovnih uslova da Srđan Tamburić jednog dana ponovo okupi svu svoju decu je da ima adekvatne stambene uslove za život. U dogovoru sa socijalnom službom opštine Brus koja je i prijavila ovu porodicu, moja ekipa i ja učinili smo sve što je do nas da mu pomognemo oko novog životnog početka.“, kaže Tamara Grujić.
 
Pored građevinskih radova, u prvoj epizodi osme TV sezone seijala „S Tamarom u akciji“ uživaćete i u obilju prirodnih lepota opštine Brus, saznati za nesvakidašnju turističku ponudu naše najpopularnije planine 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala