Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Pavle Dobričić , selo Stojnik, kod Aranđelovca
Gledajte emisiju "S Tamarom u akciji" u petak, 10. maja od u 21, na Prvom programu Javnog servisa Srbije."
7. maj 2019.

S Tamarom u akciji: Pavle Dobričić , selo Stojnik, kod Aranđelovca

 Pavle Dobričić (19) ima veoma neobičnu i tešku životnu priču. Odrastao je u staroj porodičnoj kući, u selu Stojnik kod Aranđelovca. Oca nikada nije upoznao. Živeo je sa majkom, ujakom i bakom. Usled ogromnog siromaštva i majčine bolesti, Pavle je poslat u hraniteljsku porodicu.  Imao je sreću da su ga prihvatili izuzetno posvećeni ljudi, porodica koja je sa mnogo ljubavi i pažnje, posvećeno brinula o njemu i bukvalno ga svemu dobrom i lepom naučila...

 
O Pavlovoj teško bolesnoj majci ali i baki, brinuo je tokom godina, zajedno sa hraniteljima. Ipak, uprkos svoj nezi, najpre mu je preminula majka a pre dve godine i baka.
 
Pavle je od bake nasledio staru porodičnu kuću i parče zemlje, od čega je deo ustupio ujaku. Porodični objekat je star više od sto godina, napravljen od blata, bez struje i vode... 
 
Mladić je upisao Pedagoški fakultet u Beogradu i od ove godine, zbog uzrasta, prestaje mu važenje prava na hraniteljstvo. 
 
Sa željom da doprinesu da ovaj vredan mladi čovek nastavi samostalan život u što boljim uslovima i u sopstvenoj porodičnoj kući u selu Stojnik, socijalna služba opštine Aranđelovac ga je prijavila za Tamarinu emisiju. 
 
Uz pomoć nekolicine privatnika, ekipa Tamare Grujić je za samo pet dana u bukvalnom smislu napravila "čudo" od Pavlovog imanja!
 
Ekipe fasadera, limara, tesara i rukovaoca-rovokopača potpuno su izmenile izgled parcele, rešivši se starih objekata (koji su bili skoro urušeni). Uz pomoć Tamarinih majstora napravljen je pravi raj za dalji život ovog mladog čoveka. 
 
Tamara Grujić:
 
„Deveta epizoda sedme sezone TV serijala i humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“ odslikava izuzetnu solidarnost, dobrotu i humanost na delu. Videćete i divne kadrove prirodnih lepota opštine Aranđelovac, čuti priče o kraljevskoj Bukovičkoj banji i svim njenim bogatsvima, o planini Bukulji, Risovačkoj pećini, posebnim Udruženjima mladih i njihovim aktivnostima na teritoriji ove opštine. Nadamo se da će vas ova epizoda oplemeniti posebnim vrednostima. Gledajte nas u petak, 10. maja od u 21, na Prvom programu Javnog servisa Srbije."
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala