Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Porodica Milosavljević, Svijalnac
Nove uzbudljive priče o dobroti, humanosti, solidarnosti i očuvanju porodičnih vrednosti pratite u petak, 19. aprila u 21 sat, na Prvom programu RTS-a.
16. april 2019.

S Tamarom u akciji: Porodica Milosavljević, Svijalnac

 Porodicu Milosavljević čine otac Novica (38), majka Marinela (30), sin Nemanja (10), i ćerka Nevena (2). Žive u izuzetno maloj kući, pored groblja, u selu Kušiljevo kod Svilajnca.
Kuća, koju je Novica kupio sa svojim ocem, nema kupatilo ni vodu. Pošto je bila pored groblja, bila je povoljnija za kupovinu sredstvima koja je Novica godinama skupljao radeći kao nadničar. 
 
Desetogodišnji Nemanja Milosavljević pati od neofribromotoze i astme. U prvoj godini života ustanovljen mu je tumor iznad desnog uha, koji je do sada dva puta operisao. Sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno, dečak je dobio aparat za disanje na korišćenje. Zbog sinovljeve bolesti, roditelji se dugo nisu usuđivali da imaju drugo dete.
 
Milosavljevići su skromni, vrlo vredni i dobri i zato im čitav komšiluk pomaže koliko god može. Sami, nažalost nisu uspevali da urede i opreme svoju kuću, između ostalog i zbog toga što je Novica, od silnog rada, imao težak infarkt- ugrađena su mu dva stenta i ne može da nadniči kao ranije. 
 
Zbog Novičine dobrote okupilo se čitavo selo da, zajedno sa Tamarinim majstorima i uz pomoć komunalnih službi iz opštine Svilajnac, uspešno sprovedu i ovu majstorsku i humanitarnu akciju- šestu po redu u sedmom ciklusu TV serijala. 
Zahvaljujući ozbiljnom danonoćnom, zajedničkom radu, Milosavljevići su dobili vodu u kući, kupatilo, kuhinju, krov i uređeno dvorište. 
 
Osim građevinske akcije, autorka emisije Tamara Grujić predstaviće, po tradiciji i nekoliko velikih i značajnih ustanova i manifestacija i ovog dela Srbije. A Svilajnac može da se pohvali sa najvećim Dinoparkom u Srbiji, velikim Prirodnjačkim muzejem, najvećom Srednjom veterinarskom školom i najvećim Pokladnim maskenbalom u Srbiji... 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala