Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Pomoć za porodicu Šljivić, Paraćin
Nova epizoda emisije „S Tamarom u akciji“ koja je na programu 29.marta sa početkom u 21 čas, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.
25. mart 2019.

S Tamarom u akciji: Pomoć za porodicu Šljivić, Paraćin

 
 
RTS1, petak 22. mart u 21.00
 
Selo Striža, Paraćin
 
Porodica Šljivić
 
Milorad Šljivić (37) je imao veoma teško detinjstvo. Majka ga je napustila jer je otac bio veoma problematičan (na kraju je završio i u zatvoru). Odgajili su ga baba i deda u njihovoj kući a već sa 14 godina počeo je da radi. Nadničio je skoro svima u selu. Kada je nasledio porodičnu kuću, uštedeo je i sagradio kupatilo. Suprugu Jelenu (30) upoznao je u Paraćinu, venčali su se i dobili ćerke Unu (6) i Minu (4). 
 
Deci i ženi Milorad pruža svu ljubav koju on kao dete nije osetio. Dobio je stalno zaposlenje ali posle posla i dalje nadniči- očitava struju za EPS, čisti dvorišta, priprema ogrev za veliki broj domaćinstava. Jelena održava domaćinstvo i brine o deci. 
 
Porodica Šljivić, ima veoma malo nameštaja, krov kuće je prokišnjavao na nekoliko mesta, a zbog loše povezanosti prostorija- svi spavaju u jednoj sobi, koja ima šporet na čvrsto gorivo, koji može da greje samo jednu prostoriju.
 
Uz pomoć lokalne samouprave, Javnog komunalnog preduzeća i nekoliko privatnih građevinskih firmi koji su sami ponudi svoju pomoć, Tamara je uspela potpuno da promeni izgled oronule, stare i nefunkcionalne kuće porodice Šljivić. Uz pomoć ekipe tesara, sređen je krov, sagrađena je nadstrešnica iznad kupatila i time je potpuno rešen problem vlage, urađena je fasada, napravljena nova kanalizacija i septička jama, sređena ograda i kompletna okućnica. Aleksandar je arhitektonski napravio funkcionalan raspored prostorija i kući i potpuno promenio kuću iznutra. 
 
 
Uz divne građevinske radove, Tamara gledaoce vodi do Sisevačke banje, kanjona reke Gradac, divnih prirodnih lepota opštine Paraćin. Ali, videćete priču o najtrofejnijem padobranskom bračnom paru u ovom delu Evrope. Otvorena je jedina profesinalna radionica za izradu padobrana u ovom delu evrope, a Tamara je morala da dokaže svoju hrabrost skakanjem iz aviona sa 3000 metara. 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala