Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji -  SEDMA TV SEZONA od 15 marta
Najava početka nove, sedme TV sezone serijala “S Tamarom u akciji”. Prva pizoda je na programu u petak, 15. marta u 21.00, RTS1.
14. mart 2019.

"S Tamarom u akciji" - SEDMA TV SEZONA od 15 marta

 

Sedma sezona serijala „S Tamarom u akciji“ počinje nesvakidašnjom pričom porodice Mirković, iz Raške
 
Supružnici Goran  i Suzana su pravi primeri kako dobri, vredni ljudi puni ljubavi mogu da budu srećni i da imaju izuzetno lepo vaspitanu i zahvalnu decu, bez obzira na nedaće koje su ih zadesile. 
 
Goran je stolar, treća generacija, i od svog vrednog rada, uštedeo je da kupi plac u prigradskom naselju Raške, Nastasičkom polju. Tamo je napravio privremenu kućicu i sav novac uložio u radionicu i mašine od kojih je mislio da zaradi novac kako bi sagradio pravu porodičnu kuću. 
 
 
Pre deset godina, desila im se velika nesreća - izgorela im je i radionica i privremeni objekat. Zato je porodica neko vreme morala da živi podstanarskim životom u Raškoj. Goran je mukotrpno radio par godina i uspeo je da ponovo, na istom placu sagradi radionicu i privremeni objekat za život petočlane porodice. Za stolarske alate i mašine se snalazi- sam ih pravi jer nema dovoljno novca, pa radi i kao tesar i kao stolar. 
 
Porodica Mirković živi u 25 kvadrata, u kojima su smeštena mala kuhinja i dve sobice za spavanje. 
 
Najstariji sin Lazar (16), pohađa poljoprivrednu školu u Lešku na severu Kosova, sa velikim uspehom na porodičnom imanju gaji pedigriranu živinu i fazane koje prodaje u Novom Pazaru. Srednji sin Nemanja (14) je smislio je svoj „origami“ i pravi neobične predmete od papira koje prodaje putem Interneta. Najmlađi sin Luka (10) je pravi sportista, trenira fudbal, voli štule koje mu je napravio otac- ume da igra fudbal i na štulama! Majka Suzana plete čarape, kape, šalove i to prodaje. 
 
 
Akcija posvećena unapređenju porodičnog doma porodice Mirković, koju ćete gledati u prvoj epizodi sedme TV sezone serijala „S Tamarom u akciji“,  najveći je građevinski poduhvat sa kojim su se do sada susreli autorka Tamara Grujić i njena ekipa majstora. 
Najpre je trebalo proširiti/ udvostručiti kvadraturu životnog prostora, koji je trebalo da se nadoveže na postojeću radionicu, zidanu od čvrstog materijala. 
 
Tamari su u ovom poduhvatu pomogli opština Raška i građevinska firma „In fashion“. Napravljeni su novi temelji, objekat je ozidan i celokupna kvadratura nove kuće i radionice stavljena pod veliki zajednički krov. 
 
Majstorima su sve vreme pomagali otac porodice, Goran i njegovi sinovi. Uvedena je voda, napravljena kanalizacija i urađena fasada (ti radovi su trajali punih pet nedelja). Onda su "na scenu" stupili Tamarini majstori koji su za pet dana kompletno uredili enterijer, s obzirom da su u unutrašnjosti kuće bili samo ozidani, „goli“ zidovi...  
 
 
Članovi porodice su svo vreme pomagali majstorima a deca su se najviše družila sa Tamarom. Luka i Nemanja Mirković su na snimanje emisije doveli i svoje drugare iz škole-zajedno su pomagali da se sredi dvorište porodice Mirković. 
 
Šesnaestogodišnji Lazar Mirković je vodio autorku serijala i u svoju srednju školu u Lešku. Tamo je njen tim bio pre četiri godine, kada su pomagali čuvenom dečaku Srećku Jaćimoviću, koji je išao u istu srednju školu (u selu Gulije, živeo je sa bolesnim roditeljima i dedom).  Ekipa je iskoristila priliku da se sretne sa Srećkom, da vide kako živi, četiri godine posle snimanja emisije. 
 
 
U ovoj epizodi podsetićemo se i lepota Kopaonika, saznati više o radu Gorske službe spasavanja, videti manastir Gradac, Gradačku banju a čućete i interesantnu priču manastira Stare i Nove Pavlice.
 
 
Nova, sedma TV sezona serijala i humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“ počinje u petak 15. marta na Prvom programu Javnog servisa Srbije, u 21 čas.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala