Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sveti Georgije ubiva aždahu
Ekranizacija pozorišne drame D. Kovačevića inspirisane istinitom pričom
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Sveti Georgije ubiva aždahu

Sveti Georgije ubiva aždahu

, 2009., Srbija,Bosna i Hercegovina,Bugarska, 108 min.
Sveti Georgije ubiva aždahuSveti Georgije ubiva aždahuSveti Georgije ubiva aždahuSveti Georgije ubiva aždahuSveti Georgije ubiva aždahu
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
U južnom Banatu, kraj parka Deliblatska peščara Srđan Dragojević snima film “Sveti Georgije ubiva aždahu” po dramskom komadu Dušana Kovačevića. Budžet filma iznosi čak pet miliona evra po čemu se radi o najskupljem srpskom filmu ikad snimljenom. Film “Sveti Georgije ubiva aždahu” Srđana Dragojevića, nagrađen je za umetnički doprinos na proteklom 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu.

Radnja filma smeštena je u 1914. godinu, u srpsko selo na obali Save, prirodnu granicu sa moćnim Austrougarskim carstvom.

Stanovništvo u selu podeljeno je na dve radikalno suprotstavljene strane. Na jednoj strani su telesno sposobni seljani, potencijalni vojni regruti, a na drugoj, invalidi, veterani iz prethodna dva balkanska rata. Među tim grupama vlada velika netrpeljivost. Ubrzo počinje Prvi svetski rat i zdravi deo populacije je mobilizovan. Invalidi koji su ostali u selu pokušavaju iskoristiti žene i sestre vojnika. Te vesti dopiru do srpskih vojnika u rovovima nekoliko dana pre očekivanog neprijateljskog napada. Kako bi sprečila pobunu, srpska komanda odlučuje da pošalje invalide na front i tako reši "neugodnosti". Zasnovani na istinitoj priči, ti neobični događaji predstavljaju pozadinu nesretnog ljubavnog trougla između mladog ratnog invalida, lokalnog policajca i njegove žene, koji se okončava kao u staroj grčkoj tragediji.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala