Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kralj Petar Prvi u slavu Srbije – pogledajte prvi tizer!
Film Lazara Ristovskog, Kralj Petar Prvi posle 110 dana konačno je završen.
18. avgust 2018.

Kralj Petar Prvi u slavu Srbije – pogledajte prvi tizer!

 Film Lazara Ristovskog, Kralj Petar Prvi posle 110 dana konačno je završen. Ristovski je na priči o kralju Petru Prvom Karađorđeviću radio sedam godina, nastojeći da što vernije prikaže elemente iz važnog dela srpske istorije, ali i da dočara kralja kao čoveka koji pati za svojom zemljom i koji se preispituje o neophodnosti žrtava tokom rata.
 
 
 
Film je sniman po romanu Milovana Vitezovića Čarape kralja Petra, koji prati majku Markenu Spasojević koja je stigla srpsku vojsku u povlačenju kroz Albaniju, noseći košulju i čarape za svog sina koji je vojnik.
 
Brižna majka sreće kralja Srbije i moli ga da pronađe njenog jedinca i da mu da čarape da mu se ne smrznu noge, a košulju daje jednom ranjenom vojniku. Kralj nalazi njenog mrtvog sina u albanskim gudurama, čuva čarape, ali nema srca da majci javi najtužniju vest. Kada sazna da je i ona umrla, od kraljevskog novca joj podiže spomenik, a do kraja života čuva vunene čarape i legenda kaže da je tražio da mu ih obuju kada je umirao.
 
 
 
Film će premijerno biti prikazan 11. novembra na Dan primirja u Prvom svetskom ratu i to u dve sale – u Sava centru i u Kombank dvorani, dok će serija od deset epizoda biti emitovana na RTS od Nove godine.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala