Moj TV - TV Program za 200+ kanala
NOVA SEZONA HUMANITARNE EMISIJE SVAKOG UTORKA OD 22.00 NA PRVOJ
Humanitarni serijal „Radna akcija sa Tamarom“ večeras od 22.00 na Prvoj TV otvara i novu sezonu na jugu Srbije.
13. septembar 2022.

NOVA SEZONA HUMANITARNE EMISIJE SVAKOG UTORKA OD 22.00 NA PRVOJ

 

Četrnaest porodica i jedna osnovna škola, koje se nalaze na jugu naše zemlje, dobijaju renovirane enterijere koji će olakšati život porodicama i budućim đacima. Ekipa emisije odlučila je da i ovu sezonu provede na jugu Srbije, jer je u pitanju velika teritorija sa koje dobijaju najviše prijava putem elektronske pošte i društvenih mreža. Oko 1.700 kvadrata renovirano je po raznim vremenskim uslovima, i slatkim mukama Tamarinih majstora, uz brojne avanture u kojima će gledaoci i ove jeseni uživati, ali i saznati nešto što nisu znali o određenom mestu naše zemlje.

 
- Pored građevinskih radova, u emisijama će se prikazivati prirodne lepote naše zemlje, narodna tradicija i kulturne vrednosti kraja koji se obilazi – kaže autorka emisije Tamara Grujić. -  Na jugu Srbije boravili smo pre pet godina i ovog puta smo imali vremena da obiđemo te porodice i prikažemo gledaocima kako sada žive one kojima smo pomogli pet godina ranije. To je inače i jedno od najčešćih pitanja koja dobijam. Kuće se i dalje rade u predviđenom roku od samo pet dana, uz veliku pomoć lokalnih samouprava, pojedinaca, ali u ovoj sezoni i porodica kojima je emisija ranije pomogla. Osetili su potrebu da sami budu deo novih akcija.
 
Na jugu Srbije pre pola decenije renovirano je 28 kuća, a u prethodnoj sezoni koja se emitovala na televiziji Prva renovirano je 26 domova socijalno ugroženih porodica i dve osnovne škole, kojima se pridružuje još 14 porodica i jedna osnovna škola. Ekipa emisije posebno je ponosna na činjenicu da je njihova akcija bila prisutna u svim opštinama koje pripadaju Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Vranjskom okrugu.
 
U okviru emisije „Radna akcija sa Tamarom“ 175 porodica je dobilo novi krov nad glavom, renovirano je pet osnovnih škola u ruralnim sredinama, projektovano je hemato-onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu i renovirana je kuća za organizaciju „Nurdor“ koja služi porodicama sa oporavak mališana koji prolaze hemioterapije.
 
Večerašnju epizodu „Radne akcije sa Tamarom“ otvara renoviranje osnovne škole „Bratstvo“ u selu Preseka, u Zvonačkoj klisuri. U selu Zvonce prvo školsko zvono zazvonilo je davne 1860. godine. Od tada, menjanjem država i raznim migracijama školstvo nije prekidano. Trenutno u selu Zvonce deca idu u školu koja je sagrađena 1980. Zajedno sa isturenim odeljenjima u selu Rakita i Preseka ovaj kraj ima 20 đaka. Ekipa emisije renovirala je istureno odeljenje koje se nalazi u selu Preseka koje je sagrađeno 1984. godine. Povratkom mladih parova poslednjih nekoliko godina, taj kraj će ubrzo imati desetine novih đaka.
 
Međutim, pošto je kvadratura škole blizu 300 kvadrata, dobrom vizijom opštine Babušnica škola je promenila namenu i može da bude i rekreativni centar. Škola se nalazi na putu Babušnica – Zvonce, u netaknutoj prirodi, u blizini Zvonačke banje, najužeg kanjona u Evropi, stare uske pruge gde je nekad prevožen ugalj iz rudnika Rakita, idealna je pozicija za korišćenje kapaciteta škole i kao smeštaja za školu u prirodi, obrazovno-naučne kampove i druge vannastavne i rekreativne aktivnosti. 
 
Ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“ je polovinu škole potpuno moderno uredila, a od druge je napravila rekreativni centar. Radovi su trajali 15 dana, u pitanju je specijalna akcija, uz mnogo dodatnih majstora koje je obezbedila lokalna samouprava opštine Babušnica. U ovoj epizodi gledaoci će se bolje upoznati i sa Lužničkim krajem, ali i brojnim sportskim aktivnostima koji se tamo organizuju zbog idealnih prirodnih terena.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala