Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Snima se ratna drama Heroji Halijarda
Serije emitovane na prvom programu, imaju najviše nominacija na Sarajevskom filmskom festivalu. Od ukupno 16 iz celog regiona, u konkurenciji je 9 emitovanih na RTS-u.
17. jun 2021.

Snima se ratna drama "Heroji Halijarda"

 

 
Dok one pretenduju za nagradu snima se još jedna - "Vazdušni most" i film ratna drama "Heroji Halijarda" i TV serija podseća na jedno od najvećih herojstva srpskog naroda u našoj istoriji.
 
Broji se na stotine dokumentarnih i igranih filmova ratne tematike sa Balkanskog tla. Prvi put - o herojstvu Srba koji su spasili više od pet stotina američkih pilota u selu Pranjani kod Suvobora. Te 1944. godine u istoriju svetskog vazduhoplovstva upisala se i operacija "Halijard".
 
„U raspletu događaja u drugom svetskom ratu, srpski seljaci su pokazali ogroman stepen humanosti, dobročinstva i dobrote. Projekat se radi ne zato da bi pokazali šta se dogodilo već zbog toga da stavimo u težište taj jedan aspekt unutarnje duše srpskoga naroda", istakao je Radoš Bajić, reditelj i scenarista filma.
 
Priča o herojima Halijarda nije klasično ogledalo istorije, već umetničko delo zasnovano na istinitoj priči o hrabrim Srbima koji su spasili američke pilote.
 
„Istorija je uvek važna, moramo zapamtiti neke stvari. Ne smemo ostati gluvi ni slepi na neke stvari. Ovo je serija o toj ja bih rekao najčudnijoj ili najmazohističkijoj akciji u istoriji Srba, koja ne verujem da bi se mogla naći u istoriji bilo kog naroda na planeti", rekao je glumac Žarko Laušević.
 
Autentična scenografija u selu Pranjani je mesto gde se odigrava najveći deo radnje filma i serije. U jednom od najdramatičnijih delova srpske istorije, domaćinstvo Koste Jovića biće oličenje srpskog naroda.
 
U seriji i filmu igra više od stotinu glumaca, domaćih i stranih. Snimaće se tokom ove i sledeće godine, a premijera se planira za 2023.godine, kako saznajemo sa portala RTS-a.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala