Moj TV - TV Program za 200+ kanala
„Dnevnik Diane Budisavljević“ u bioskopima
Posle tri rasprodate projekcije na srpskoj premijeri filma na festivalu „Slobodna zona“ - „Dnevnik Diane Budisavljević“ ulazi u srpske bioskope.
9. novembar 2019.

„Dnevnik Diane Budisavljević“ u bioskopima

 

Rediteljka Dana Budisavljević će biti gost i svečane premijere u Novom Sadu, a Gornji Milanovac, Kragujevac, Niš, Kraljevo su samo neki od gradova u kojima će krenuti prikazivanje ovog filma odmah po završetku festivala, od 14. novembra.

Apsolutni pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja, istinita je priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora.

Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

„Raditi distribuciju ovog na više nivoa značajnog filma, prvenstveno je velika odgovornost. Narodima Balkana bio je potreban ovaj, pre svega, pošten film. Raduje me interesovanje publike za ovu temu, jer dokazuje da nam je rediteljkina hrabrost da ispriča ovu više od 70 godina potiskivanu priču, bila potrebna“, ističe Marko Čkonjević, distributer filma za srpsko tržište.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala