Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Aleksandar iz Sopota
Znamo da nećete propustiti ovu epizodu emisije “S Tamarom u akciji”, samo podsećamo da je na programu u petak, 8.novembra na RTS1 u 21č.
6. novembar 2019.

S Tamarom u akciji: Aleksandar iz Sopota

 

Aleksandar Matić (24), junak šeste epizode emisije “S Tamarom u akciji”, ima posebnu životnu priču. Odrastao je sa majkom i ocem koji nisu vodili računa o njemu. 
 
Otac mu je bio alkoholičar, veoma agresivan a majka je napustila porodicu kada je Aleksandar imao sedam godina. Ubrzo nakon toga, napustio ga je i otac. Učitelj iz osnovne škole ga je hranio u školi neko vreme, a onda ga je prijavio socijalnoj službi. 
 
Ostavljen od roditelja, kao dečak je živeo u hraniteljskoj porodici 6 godina i sa tim ljudima je i dalje u kontaktu. Završio je srednju školu u domu u Beogradu. Aleksandar ima razvojne smetnje i nažalost to mu otežava da nađe stalan posao. 
 
 
Кuća u kojoj je živeo sa roditeljima pripala je njegovom bratu od strica. Od bake po majci, Aleksandar je nasledio malu kuću u selu Drlupa, na obronku Кosmaja. Preselio se i sada tamo živi. Кuća je napravljena od blata, nema vodu ali je on zadovoljan jer ipak ima svoj krov nad glavom... 
 
Otac i majka ga se sete samo kada je njima nešto potrebno. Nažalost, do nedavno je otac navraćao samo kada je pijan da ga malteretira... Aleksandar je uz pomoć dobrog komšiluka ipak uspeo da prekine svaki kontakt sa roditeljima. 
 
Кomšije pomažu ovom mladiću da nadniči, hrani se kod njih, vode računa o njemu... Za Tamarin serijal Aleksandra je prijavila prijateljica hranitelja kod kojih je živeo. Ona kga je u međuvremenu krstila i obećala građevinsku pomoć ukoliko Tamarina ekipa dođe.
 
Autorka i tim majstora serijala „S Tamarom u akciji“ su, uz pomoć komunalne službe, potpuno renovirali dom Aleksandra Matića. 
 
A Tamara kao i svi koji su pomogli u ovoj akciji nadaju se, i da će, nakon emitovanja epizode uspeti da Aleksandru obezbede i zaposlenje.
 
U ovoj epizodi osme TV sezone serijala i humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji“ Tamara Grujić otkriće nam kako je Sopot dobio ime, predstaviti filmski festival "SO Fest", veštine majstora fijakerijade, lepote planine Кosmaj, njene istorijske tajne ali i prirodno bogatstvo biljaka
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala