Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Serija „Okupirani“, od 09. novembara na RTS-u
Serija "Okupirani" je kontroverzni, skandinavski, politički triler koji dolazi od najpopularnijeg autora krimi romana- Jua Nesbea.
5. novembar 2019.

Serija „Okupirani“, od 09. novembara na RTS-u

 Subotom i nedeljom, na RTS 2, u 22.00h

 
Okupirani (Occupied, 2015)
 
 
Serija Okupirani je kontroverzni, skandinavski, politički triler koji dolazi iz pera najčitanijeg norveškog i jednog od najpopularnijih autora krimi romana na svetu - Jua Nesbea.
 
Na vlast u Norveškoj dolazi radikalna ekološka partija koja, s obzirom na to da se brine o zaštiti životne okoline, odlučuje da zabrani crpljenje nafte iz Severnog mora. EU ne želi da se odrekne norveških energenata. Pošto dobije saglasnost od EU, Rusija okupira Norvešku i sve njene izvore nafte...
 
 
Kontroverzna serija Okupirani, već je pobila nekoliko rekorda. Osim što je najskuplja serija u istoriji norveške televizije (dosad je koštala 11 miliona dolara), ona beleži i najbolji start jedne dramske serije na norveškoj televiziji. Prva epizoda serije je zabeležila nezamislivo veliki broj gledalaca — čak 13 odsto od ukupnog broja stanovnika.
 
Prve epizode serije su izazvale veliko interesovanje kako omladine, tako i sredovečnih ljudi, dok je sam trejler za seriju je izazvao "gužvu" u norveško-ruskim odnosima, pa je ruska ambasada u Oslu poslala besnu protestnu notu. Neki norveški analitičari i istoričari govore čak da će serija još više zakomplikovati postojeće napetosti između Zapada i Rusije, zbog rata u Ukrajini. Interesovanje za seriju je veliko i prava prikazivanja su već otkupili u Velikoj Britaniji, Švedskoj, Nemačkoj, Danskoj, Finskoj, Belgiji, Holandiji, Španiji i Luksemburgu.
 
Reditelj Okupiranih Erik Skoldberg kaže da to nije "serija o Rusima, nego o reakcijama i osećajima Norvežana na tu fiktivnu situaciju"! Serija je prvo bila predložena državnoj TV stanici NRK, koja je odbila da realizuje taj delikatni politički projekat.
 
 
Uloge: Henrik Mestad, Eldar Skar, An Dahl Torp...
 
Režija: Erik Skoldberg
 
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala