Moj TV - TV Program za 200+ kanala
RTS Leto: vrhunske strane serije i dokumentarci
Predstojeći letnji dani na programe RTS-a donose bogat serijski i dokumentarni program – nove, uzbudljive krimi-trilere, ratne drame i priče.
29. maj 2019.

RTS Leto: vrhunske strane serije i dokumentarci

 

Na programima RTS-a ovog leta gledaoci će moći da pogledaju veliki broj dokumentarnih filmova, koji će se emitovati radnim danima u 20.00 časova na Drugom programu. U pitanju su nagrađivana ostvarenja koja su postizala brojne uspehe na festivalima širom sveta.
 
Kako kaže Nikola Popević, odgovorni urednik filmske redakcije RTS-a: „Redakcija je u svojim stalnim terminima za dugometražni autorski dokumentarni film i za ovo leto pripremila vrlo kvalitetan program, sa širokom ponudom različitih tema, stilova i pristupa dokumentaristici. Od muzičkih, filmova o prirodi, pa preko političkih do filmova o zanimljivim istorijskim pojavama, verujem da će biti zanimljiv ovaj program koji se vrlo retko može naći u srpskoj medijskoj ponudi.”
 
 
Tako će gledaoci imati priliku pogledaju uzbudljivu životnu priču neobične i ekscentrične Grejs Džons, saznaju i ono što nisu znali o jednoj od najvećih svetskih diva – Vitni Hjuston, steknu uvid u mladost i politički put jednog od najmoćnijih ljudi sveta – Vladimira Putina, zavire u ekskluzivne snimke pripremanja poslednje revije francuskog modnog genija Iv Sen Lorana, tik pred njegovo napuštanje sveta mode, čuju neobične priče o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, italijanskoj ambasadi u Santjagu ili o kontroverznim pobunjenicima u Venecueli.
 
RTS će svojim gledaocima tokom leta ponuditi niz vrhunskih premijernih stranih serija, među kojima bi naročito trebalo izdvojiti ’Podmornicu’  (Das Boot, 2018), inače nastavak kultnog filma iz 1981, treću sezonu popularne serije ’Gomora’ , drugu i treću sezonu ’Džejmstauna’  i seriju ’Neustrašiva’ ”, dodao je Nikola Popević.
 
 
Pored pomenutih serija ovog leta imaćemo priliku da gledamo i najgledaniju britansku TV dramu „Dauntonska opatija”, romantičnu špansku melodramu o modnom carstvu izgrađenom od svile, senzualnosti i zavođenja koja gledaoce vraća u 1958. godinu – „Velvet”, treću sezonu popularne britanske drame „Brodčerč”, gde se poznati detektivski tandem susreće sa novim slučajem, kao i italijansku krimi-dramu „Dobro i zlo” (Il bene e il male, 2009). Ova uzbudljiva i neobična priča, prepuna obrta iznenadiće i najiskusnije ljubitelje trilera i naterati ih da sa nestrpljenjem čekaju kraj. 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala