Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji - Pomoć porodici Đokić
Nova, jedanaesta epizoda programa "S Tamarom u akciji" na programu je u petak, 24. maja, u 21 čas na Prvom programu javne televizije Srbije.
21. maj 2019.

"S Tamarom u akciji" - Pomoć porodici Đokić

 Zbog ekstremnog siromaštva u kojem su živeli, Milosava Đokića (45) je žena napustila pre nekoliko godina. Ostavljen je sam da brine o troje dece - Srđanu (14), Slađani (12) i Nenadu (5) u porodičnoj kući od blata bez vode i kupatila.

 
Kuća se nalazi na samom kraju sela Donja Trešnjevica, u blizini Topole. Iako u odnosu na selo Đokići praktički žive kao izgnanici, jako vole svoju kuću i malo dvorište gde se brinu o tri koze, nekoliko pilića i tri psa.
 
Najstariji sin, Srđan, ima divne drugove koji ga često posećuju i neprestano mu pomažu, uglavnom oko finansija. Otac porodice je još uvek u teškoj emocionalnoj situaciji nakon što ga je napustila supruga i praktički deca brinu o njemu. Srđan najviše voli kuvati, Slađana se brine o higijeni, pere suđe i odeću braće.
 
Đokićeva kuća ima sprat, ali samo 45 kvadratnih metara. Prizemlje služi kao letna kuhinja, a na gornjoj etaži nalaze se samo dve sobe. Ćerkica Sladjana želi vlastiti, odvojeni prostor od braće i tate ...
 
Uz socijalnu službu, za tim Milosave, nekoliko porodica iz sela kontaktiralo je tim "S Tamarom u akciji", ali Srđanov školski razred, zajedno s učitejicom, poslao je najtužnije pismo.
 
Uz pomoć meštana iz sela i uz pomoć komunalnih službi opštine Topola, Tamara i njeni majstori potpuno su promenili životni prostor porodice Đokić. Osim pročelja, krova, uvođenja vode u kuću, izrade kupatila i kuhinje, arhitekta Aleksandar Popović vodio je računa da svaki član porodice dobije svoj prostor.
 
Srđanovi prijatelji pokazali su istinsko prijateljstvo i solidarnost, a svakodnevno su pomagali majstorima na raznim poslovima i čišćenju dvorišta.
 
Opština Topola poznata je po muzejskom kompleksu Oplenac, pa je Tamara Grujić pokušala pronaći manje poznate informacije o Kraljevskoj vinariji i gradu Karađorđevo.
 
Videćete predivan krajolik prirode ovog plodnog kraja, tajne izrade kvalitetnog meda, upoznati osnivače koji su jedino prava crkvena zvona u Srbiji, kao i veštine žena koje slikaju staklo i tkaninu ...
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala