Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji - Pomoć porodici Miletić
Sedma po redu epizoda na programu je večeras, sa početkom u 21h, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.
26. april 2019.

"S Tamarom u akciji" - Pomoć porodici Miletić

 Jelenu Miletić (20) i Miloša Miletića (18) majka je napustila u ranom detinjstvu. Od kada je njihov otac umro pre nekoliko godina od infarkta, o njima brine rođeni stric Gradimir sa kojim žive u trošnoj, staroj, porodičnoj kući, u selu Kamenare kod Kruševca. Gradimir je uvek bio izuzetno vezan za decu i suštinski nije osnovao sopstvenu porodicu jer je brinuo o Jeleni i Milošu ceo život. 

U selu Kamenare ljudi žive uglavnom od kamenorezačkog zanata kojim su se bavili i Desimir (otac) i Gradimir dok su mogli. Zarađivali su dovoljno da se prehrane ali nikada i dovoljno da urede kuću koju su nasledili, tačnije da naprave kupatilo, da uvedu vodu. Jelena i Miloš su veoma vezani za strica koji ih je odškolovao, i veoma rano su počeli da rade kako bi i njemu olakšali život. Miloš je izučio keramičarski zanat, često boravi na terenu,Jelena se zaposlila u prodavnici prehrambene robe u Kruševcu, svaki vikend dolazi kod strica i sada ona brine o njemu pošto mu je zdravlje narušeno.
 
Miletići su vrlo privrženi jedno drugom, veoma su vredni, poštuju se, vole svoje selo. Jeleni je sada u prvom planu ušteda novca za polaganje vozačkog ispita kako bi lakše dolazila u selo da obiđe strica. 
 
Tamarina ekipa je uz pomoć opštine okupila pre svega javna preduzeća vodovod i Elektrodistribuciju da pomognu domaćinstvu Miletića. Uvedena je voda i promenjena je struja, a zatim su se okupili i divni privatnici koji su donirali nov krov, i pomogli u izradi fasaderskih radova. Tamarinim majstorima pomagali su i Miloševi drugovi iz sela kao i firma za koju radi u Leskovcu. Iz Leskovca sa gradilišta su došle kolege i par dana su pomagali Tamarinim majstorima.
 
Komšije iz sela su pružile svoje gostoprimstvo, kao veliki ljubitelji emisije, čitavoj Tamarinoj ekipi i majstorima koji su radili na kući Miletića pet radnih dana. Gradimir je Tamaru proveo po selu, pričao o kamenorezačkom zanatu i odveo je u susedno selo, Belu Vodu, prestonicu klesarstva i nematerijalne baštine Srbije. 
 
U novoj epizodi emisije „S Tamarom u akciji“ biće reči i o Lazarevom gradu, crkvi Lazarici i drugim prirodnim lepotama koje se vezuju za čuveni Čarapanski kraj Srbije. Nova divna porodična priča dobija još jedan dirljiv i srećan kraj, tačnije nov životni početak. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala