Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ćosićevi „Koreni“ od nedelje na RTS-u
Za seriju vlada veliko interesovanje, a njena ekipa i prva epizoda danas su predstavljeni.
16. oktobar 2018.

Ćosićevi „Koreni“ od nedelje na RTS-u

 

Na program RTS-a stiže nova igrana dramska serija. U nedelju, 21. oktobra, emitujemo prvu epizodu serije „Koreni“, nastalu po istoimenom antologijskom romanu Dobrice Ćosića. Za seriju vlada veliko interesovanje, a njena ekipa i prva epizoda danas su predstavljeni. Pre toga, minutom ćutanja odata je počast preminuloj glumici Mileni Dravić.

Koreni su početak velike sage Dobrice Ćosića u čijem središtu su porodice Katić i Dačić i na čije sudbine utiču nacionalni, politički, socijalni i moralni lomovi.

 

Koreni donose priču o raslojenoj bogatoj seljačkoj porodici Katić u poslednjim decenijama 19. veka. Ovo značajno štivo, nagrađeno NIN-ovom nagradom, prvi put dobija televizijski format.

„Napravili smo nešto što je savremeno, hajde možda je prejaka reč, moderno, nešto što može da komunicira sa današnjom publikom i nadamo se da će publika uživati“, ističe reditelj Ivan Živković.

„Ovo jeste priča o porodici iz koje nastaju tako čudne, neobične, intenzivne emocije i odnosi, koji su naravno vezani za ono vreme, ali kada pogledaju ljudi tu seriju videće da se to vreme, u stvari, ne menja“, objašnjava glumac i producent Goran Šušljik.

Serija u kostimu, fotografiji, muzici i ostalim segmentima dočarava duh porodice i srpskog sela tog vremena, a upečatljive karaktere donosi izuzetna ekipa glumaca među kojima su Igor Đorđević, Sloboda Mićalović, Nenad Jezdić, Radovan Vujović, Dara Džokić.

Neumoljivog oca familije, radikala Aćima Katića tumači Žarko Laušević – ekskluzivno iz Njujorka za RTS: „Mislim da se radi o jednom ozbiljnom projeku koji će ostaviti traga, ti odnosi su vrlo aktuelni i danas“.

„Ekranizacija Ćosićevih 'Korena' je svakako jedan od kapitalnih projekata RTS-a i jedan od kapitalnih projekata kulture jer Ćosićevo delo nije imalo televizijske formate, čak ni filmske. Jedino njegovo filmsko ostvarenje su davni film 'Daleko je sunce'. To će privući novu publiku i omogućiti jedan dragocen susret sa delom Dobrice Ćosića“, smatra Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a.

Serija Koreni, u produkciji RTS-a i izvršnoj produkciji „Aj tu aj“, ima 10 epizoda i biće emitovana nedeljom posle Dnevnika.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala