Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Emitovanje serije Tunel premijerno na kanalu RTS od 8.oktobra
Nakon reprize prve dve, RTS će premijerno emitovati treću sezonu popularne serije.
6. oktobar 2018.

Emitovanje serije "Tunel" premijerno na kanalu RTS od 8.oktobra

 
Radnim danima na RTS 1, oko ponoći, repriza na RTS 2, u 14.00h
 
Tunel (The Tunnel, 2013)
 
Krimi-drama, rimejk čuvene skandinavske serije Most (Bron/Broen, 2011), u koprodukciji engleske televizije Sky Atlantic i francuske Canal+ biće na programu na Prvom programu, radnim danima oko ponoći. 
 
 
Serija Tunel smeštena je u vreme ekonomske krize u Evropi i radnja počinje kada se na englesko-francuskoj granici, u Evrotunelu, ispod Lamanša, pronađe telo francuskog političara. To spaja detektive Karla i Elisu, potpuno različitih naravi, koji su primorani da udruženim snagama jure serijskog ubicu. Jezivo ubistvo je prvo u nizu, a kako vreme prolazi oni otkrivaju pravu nameru ubice, koji je u nekoj vrsti moralnog krstaškog pohoda, kako bi u obe zemlje istakao socijalne probleme i nepravde.
Prva epizoda serije Tunel  pomno pratio originalni zaplet serije Most, iako kritičari tvrde da u poređenju sa švedskom koleginicom, francuska detektivka Elisa pokazuje mnogo manje simptoma autizma.
 
Tunel je u stvari druga po redu adaptacija serije Most. Nagrađivana The Bridge (2013) u poizvodnji FX mreže i u američkoj produkciji, započinje pronalaskom leša na mostu između Meksika i Teksasa i saradnjom meksičke i američke policije... Kritičari ipak veoma hvale englesko-francusku verziju, naglašavajući da će u njoj uživati čak i oni koji su gledali prethodne dve verzije.
 
 
Fanovi filmova fantastike svakako će prepoznati dvoje glavnih glumaca  - Klemans Poezi i Stivena Dilana. Francuska glumica i model Klemans, tumačila je lik Fler Delaker u filmu Hari Poter i Vatreni pehar, dok je engleskom glumcu, Stivenu, bila poverena uloga Stanisa Barateona, u popularnoj seriji Igra prestola.
Jedan od scenarista je i Ben Ričards, poznat po radu na Spooks, Outcasts, Party Animals, dok režiju potpisuju Heti Mekdonald (Volander, Fortitjud, Poaro, Doctor Who…), Filip Martin (Volander), Dominik Mol, Tomas Vinsent...
 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala