Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Oštri predmeti: Finale oduševilo kritičare! Kraj u pravom trenutku!
Posle osam epizoda dubokog zaranjanja u psihu i traume mračnog i uvrnutog sveta serije Oštri predmeti sve tajne konačno su otkrivene.
31. avgust 2018.

Oštri predmeti: Finale oduševilo kritičare! Kraj u pravom trenutku!

  Veliko finale na domaćem TV nebu tek sledi, a svetski kritičari oduševljeni su onim što su videli. Naročito odlukom producentkinje da Oštrim predmetima ne podari šansu za drugu sezonu, već da tačku na priču stavi tu gde se ona završava i u romanu.

Adora (Patricia Clarkson) odgovorna je za smrt njene ćerke Marijan (Lulu Wilson). Trovala ju je kontinuirano malom, ali na duže staze smrtonosnom dozom pilula. Ipak, Adorina najmlađa ćerka Amma (Eliza Scanlen) bila je ta koja je ubila nestale devojčice.

“Za mene, Adora je ključ celog grada. Ona je na neki način čuvar svih tajni tog malog mesta i osoba koja je sinonim savršenosti, a koja je u stvari krajnje bolesna osoba“, istakla je izvšna producentkinja serije Marti Noxon, dodajući da Adoru na neki način doživljava kao gospodara zla. Čak i kada je reč o krivici koju na sebi nosi Amma, jer je ona u stvari Adorina manifestacija.

 

Ko je pravi ubica?

To se, smatra ona, a i mi smo se uverili prateći seriju, prvo može naslutiti na početku serije kada vidimo da je Adora psihički veoma nestabilna. U sedmoj epizodi nam se otkriva da se osim niza mentalnih problema bori i sa Minhauzenovim sindromom. Njena najstarija ćerka bori se sa sopstvenim demonima bežeći u samopovređivanje i alkoholizam, dok Amma, kako se na kraju ispostavilo ne pati toliko od podeljene ličnosti, koliko od činjenice da je u stvari – ubica.
 
Amma se podelila u toliko različitih ličnosti da bi stekla kontrolu nad svojim životom, ali što je još važnije, kako bi na neki način privukla pažnju njene majke”, poručuje Noxon, ističući da je njena sudbina bila neizbežna.
 
 

Iako je njegova namera sa serijom Oštri predmeti bila da proširi svet novella Gillian Flynn, bilo je jasno da je projekat morala da završi tamo gde se priča završava i u romanu.

“Da sam gledala seriju koja je rađena prema romanu, i da je neko promenio kraj kako bi dobio materijal za još jednu sezonu, bila bih ljuta i razočarana. Zbog toga sam i rešila da posle osme epizode na priču stavim kraj.”, poručuje producentkinja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala