Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radoš Bajić snima novu seriju
U beogradskom naselju Maumau u Makišu pala prva klapa nove televizijske serije „Psi laju, vetar nosi“, autora Radoša Bajića
26. april 2017.

Radoš Bajić snima novu seriju

U beogradskom naselju Maumau u Makišu pala prva klapa nove televizijske serije „Psi laju, vetar nosi“, autora Radoša Bajića, u produkciji Radio-televizije Srbije i „Kontrast studija“, u režiji Jelene Bajić-Jočić.

Autor najgledanije i najduže TV serije RTS-a Selo gori, a baba se češlja, Radoš Bajić, sa 11 epizoda novog dramskog serijala pod nazivom Psi laju, vetar nosi, otkriva nam nepoznati i kontroverzni urbani svet predgrađa i rustikalne beogradske periferije.



Smeštajući svoju priču na Straževicu, u Rakovicu, Resnik, Ostružnicu, Sremčicu i Orlovaču, autor u epicenatar svoje i naše pažnje ponovo stavlja male, obične ljude. Ovoga puta one koji su nedavno napustili svoje domove i koji su se trbuhom za kruhom, u potrazi za boljim životom, nasukali na obode velikog grada, da tu potraže sreću – i komad hleba...

Kako pregurati naredni dan? To je pitanje koje svakodnevno sebi postavljaju junaci TV serije Psi laju, vetar nosi. Nošeni nevoljama i snovima o boljem životu, oni nastoje da uhvate korak sa pulsom velikog grada, da postanu njegov neraskidivi deo i da izbore mesto pod suncem metropole. U događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočaranjima.

Simpatični, dragi, dobronamerni i komični, oni će zasigurno zavredeti pažnju naših gledalaca i, verujemo, postaće voljeni. Po žanru elegična komedija karaktera i naravi, pored poruka koje šalje gledalištu, naša nova serija želi i da zabavi i relaksira.



Proverenu ekipu filmskih autora i profesionalaca koji su realizovali mnoge uspešne projekte u koprodukciji RTS-a i „Kontrast studija“ (Contrast Studios) ovoga puta predvodi mlada rediteljka Jelena Bajić-Jočić, koja se prethodno predstavila našoj publici veoma uspešnom režijom igranog filma i dramskog serijala Led.

Pisac scenarija je Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić, kostimograf Ivana Nestorović, autor maske i šminke Mirjana Stevović, montažer Stevan Marić, a scenograf Dragan Mićanović. Za potrebe snimanja TV serije Psi laju, vetar nosi biće korišćena najsavremenija filmska tehnika.

U seriji je angažovan veliki broj poznatih glumaca iz Srbije i regiona, a među njima: Tihomir Stanić, koji tumači jednu od glavnih muških uloga, zatim Anita Mančić, čuvena Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević.

Tu je i poznati glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, profesor glume na Univerzitetu u Skoplju, koji će posle više od 20 godina ponovo zaigrati u srpskom projektu, zatim Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jeftović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Đorđe Erčević, Aleksandar Srećković Kubura, Đorđe Erčević, Isidora Minić, Nenad Heraković i mnogi drugi.

TV serija Psi laju, vetar nosi će u narednih desetak nedelja biti snimana na široj teritoriji Beograda, počev od „kruga dvojke“, preko Zemuna, do prigradskih naselja Ostružnice, Straževice, Železnika, Mirijeva, Resnika...

Početak emitovanja planiran je za jesen 2017. godine na programima Radio-televizije Srbije.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala