Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Svako čudovište ima dva lica
Svako čudovište ima dva lica: 10 glumaca pod kultnim maskama
10. mart 2017.

Svako čudovište ima dva lica

Ukoliko su maske na filmu ili u seriji odlično urađene, gledalac neće imati vremena da se zapita ko se nalazi ispod njih. Tek kada se strah i fascinacija slegnu, otvaraju se vrata za istraživanje.

Ovo je članak o glumcima koji su toliko ovladali kadrom da se u nekim slučajevima radije pamte od filma ili serije u kojim se pojavljuju, a opet, zbog toga što su bili prekriveni maskama, samo mali broj ljudi zna kako oni zaista izgledaju.

Alan Cumming

Nagrađivani škotski glumac Alan Cumming morao je da istrpi četiri sata šminkanja da bi se uspešno kamuflirao u Nightcrawlera, mutanta iz filma X-Men 2. Kada mu se na filmu video torzo, broj sati se povećavao na devet.



Bolaji Badejo

Odabir glumca koji bi se uvukao u kostim vanzemaljca iz filma Alien, oduzeo je reditelju Ridleyju Scottu mnogo vremena. Problem je rešen u jednom londonskom pabu kada je agent Peter Ardram ugledao Bolajia Badeja, 2,08 metara visokog nigerijskog umetnika. Badejo više nije sa nama – umro je od srpaste anemije u 39. godini života.



Andrew Tiernan

Šminkeri su bili nemilosrdni prema Andrewu Tiernanu, glumcu koji je u filmovima 300 i 300: Rise of an Empire oživeo lik grbavog Ephialtesa. Svakog dana snimanja oni bi ga primorali da nosi veštačke zube, 12 komada lateksa na licu i 5 na telu. Posle toga, pristupali bi višesatnom nanošenju boje četkicama.



Jonathan Breck

Jeepers Creepers i Jeepers Creepers 2 su mali, nezavisni horor filmovi koje kritika nije zavolela, ali su, uprkos tome, stekli kultni status među ljubiteljima žanra. Treći deo uveliko je u pripremi i u njemu će se, pod fantastičnom maskom demona, ponovo naći glumac Jonathan Breck.



Tim Curry

Klovn iz mini-serije It, adaptacije istoimenog romana Stephena Kinga, verovatno je najstrašniji klovn u istoriji igranog programa. Tim Curry je dobio samo reči hvale za interpretaciju tog jezivog bića, a poznat je i po tome što je, takođe pod maskom, fantastično oživeo rogatog vladara tame u filmu Legend.



Naomi Grossman

Kada je poslala snimak na audiciju za seriju American Horror Story: Asylum, Naomi Grossman nije ni slutila da će dobiti ponudu da glumi Pepper, mikrocefaličnog pacijenta duševne bolnice. Prihvatila je posao, obrijala glavu i obavila zadatak pod maskom. Dve godine kasnije, ponovo je to uradila za novu sezonu serije.



Kevin Peter Hall

Jean-Claude Van Damme trebalo je da glumi čuvenog vanzemaljca u filmu Predator (čak je i snimio nekoliko scena) kada su producenti odlučili da ga zamene mnogo višim Kevinom Peterom Hallom. Pre nego što nas je prerano napustio od upale pluća izazvane HIV-om, Hall se našao potpuno prekriven maskom i kada je glumio bigfuta u porodičnom filmu Harry and the Hendersons.



Maïwenn Le Besco

Diva Plavalaguna iz filma The Fifth Element u stvarnosti je prava lepotica. Maïwenn Le Besco danas ima četrdeset godina, bavi se glumom i režijom. Za režiju filma Polisse dobila je nagradu žirija u Kanu, a ovih dana u bioskopima možete pogledati njen novi film My King.



Richard Brake

U seriji Game of Thrones posebno je zanimljiv vođa armije mrtvih, koji pustoši predele hladnog severa. Richard Brake, glumac koji je oživeo ovog osvajača, u seriji je potpuno neprepoznatljiv. Lice mu je bilo prekriveno sa više komada lateksa, a kompjuterski efekti bili su zaduženi za boju očiju i detalje na koži.

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala