Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kultne serije premijerno na Klasik TV-u
Kultne serije “Kuda idu divlje svinje” i “Jelenko” premijerno na Klasik TV-u
5. novembar 2016.

Kultne serije premijerno na Klasik TV-u

 

Povodom 6. godišnjice emitovanja Klasik TV donosi premijerno dve serije u HRT-ovoj produkciji, pet domaćih filmskih premijera, šest premijera svetskih klasika i ciklus slovenačkih klasika i legendarni „Leteći cirkus Monty Pythona“.

Dogodovštine grupe dece iz gorskog kraja koja u šumi pronađu izgubljeno lane, gledaoci mogu pratiti od 12.11. subotom i nedjeljom u 10:15h. Reč je o kultnoj seriji „Jelenko“ koja se smatra jednim od vrhunaca hrvatske dečje televizijske produkcije.

 

 

 

Osim Jelenka, na Klasik TV-u od 18.11. svakog petka i subote u 21h na programu je "serija za sva vremena" – „Kuda idu divlje svinje“,o dve suparničke grupe krijumčara, koja je odmah s prvim emitovanjem 1971. stekla veliku popularnost među gledaocima, a s godinama i kultni status koji se održao do danas. Njen akcioni karakter, stripovska stilizacija i upečatljivi glumci doprineli su dugovečnosti serije, prema kojoj je kasnije nastao i strip  Crni Rok“.

 

 

 

Izdvajamo i četiri domaće premijere četvrtkom. Prva na rasporedu, 3.11. u 20:05h, namenjena je pre svega mlađoj publici – „Kapetan Mikula Mali“, film u kojemu je autor, Obrad Gluščević, uspešno spojio akciju, elemente partizanskog filma i film za decu. Film je nadahnut stvarnom životnom pričom Frane Tomaša.

 

Nedelju dana kasnije, 10.11. u 22h, prikazuje se film „Mirisi, zlato i tamjan“ jednog od velikana hrvatskog filmskog modernizma, Ante Babaje koji u filmu uspešno spaja naturalizam i simbolizam, a zbog prikaza beznađa egzistencije smatra se bliskim filmovima "crnog talasa".

 

17.11. u 20:05h, gledaoci mogu da uživaju u drami „Timon“, o glumcu koji glumi Šekspirovog Timona Atinjanina, dok u privatnom životu proživljava slične stvari kao lik kojeg glumi. Tomislav Radić snimio je ovaj film dok je u zagrebačkom HNK pripremao pozorišnu predstavu u kojoj isti glumci tumače odgovarajuće likove. Kombinujući elemente pozorišta, filma i televizije, Radić se poigrava odnosom stvarnosti i fikcije. U filmu se pojavljuju brojne osobe iz zagrebačkog kulturnog života, a muziku je uradio Boško Petrović.

 

24.11. u 22h na rasporedu je „Okupacija u 26 slika“, kontroverzni film Lordana Zafranovića, slavljen i osporavan i s estetskog i s političkog gledišta. Zafranović se kroz priču o brutalnosti hrvatskih i italijanskih fašista tokom Drugog svetskog rata pozabavio temom individualnog i kolektivnog zla. Na Pulskom filmskom festivalu 1978. godine „Okupacija u 26 slika“ nagrađena je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Srebrnom arenom za režiju i Srebrnom arenom za kameru. Osim toga film je prikazan i na festivalu u Kanu.

 

Od 21.11. do 13.12. ponedjeljkom i utorkom u 20:05h na programu su slovenački klasici, od kojih će dva, „Na papirnatim avionima“ i „X 25 javlja“, biti premijerno prikazani na Klasik TV-u. Tako će se kroz 4 nedelje prikazati 8 filmova – „Kekec“, „Vesna“,“Crveno klasje“, „Splav meduze“, „Na papirnatim avionima“, „Cvijeće u jesen“, „Ples na kiši“, „X 25 javlja“ – od kojih je većina uvrštena na popis najboljih slovenačkih filmova prema anketi koju je Slovenački filmski sklad sproveo među filmskim kritičarima povodom 100 godina slovenačkog filma. 

 

Petkom, subotom i nedjeljom u 18h na rasporedu su premijere svetskih klasika, a od 25.11., u istom terminu, smijeh je zagarantiran uz kultne Pajtonovce i humorističnu seriju „Leteći cirkus Montyja Pythona“ poznatu po nadrealističnom, netipičnom humoru temeljenom na asocijacijama, vizuelnim gegovima i skečevima bez reči.

 

 

 

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala