Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film koji ostavlja gledaoce u suzama
Kratko animirano ostvarenje „Pozajmljeno vreme“ ostavlja gledaoce u suzama
16. oktobar 2016.

Film koji ostavlja gledaoce u suzama

 

Kratko animirano ostvarenje „Pozajmljeno vreme“, upečatljiva je priča o šerifu progonjenom tragičnim događajem iz prošlosti. Film je osvojio više desetina festivalskih nagrada.

Kompanija Piksar upisala se u istoriju sedme umetnosti još od Priče o igračkama, a tokom godina, izbacila je neke kultne animirane filmove, poput Voli, Do neba, Potraga za Nemom...

Dvojica animatora iz „Piksara“ već godinama rade na mračnijem ostvarenju, Pozajmljeno vreme (Borrowed Time), čija je radnja smeštena na Divljem zapadu, a bavi se suočavanjem sa tragičnim događajem iz prošlosti.

Korežiserima Endrjuu Koutsu i Luu Hamu-Lađu bilo je potrebno pet godina da završe ostvarenje, pošto su ga pravili u sopstveno slobodno vreme u pauzama animiranja U mojoj glavi, Hrabra Merida i Dobri dinosaurus.

„U SAD animacija je postala sinonim za dečji film, dok se u drugim krajevima sveta shvata kao sredstvo da se ispriča bilo koja priča“, rekao je Kouts za Varajeti, napominjući da su ostvarenje napravili da bi srušili kulturne barijere.

Film je nagrađen brojnim priznanjima na mnogim svetskim festivalima, a pre par dana objavljen je na servisu Vimeo. Za divnu muziku pobrinuo se Gustavo Santola, kompozitor koji stoji iza fantastičnog saundtreka za ostvarenje Last of Us.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala