Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Za kralja i otadžbinu
Povratak iz emigracije bivšeg kaplara jugoslovenske vojske u otadžbini, Milisava Janjića
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Za kralja i otadžbinu

Za kralja i otadžbinu

, 2015., Srbija, 0 min.
Za kralja i otadžbinu
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Igrani film „Za kralja i otadžbinu“ nastao je 2014/15. godine prema scenariju i u režiji Radoša Bajića, u koproducentskoj saradnji između RTS i CONTRAST STUDIOSa iz Beograda.

Tema filma „Za kralja i otadžbinu“ je povratak iz emigracije bivšeg kaplara jugoslovenske vojske u otadžbini, Milisava Janjića, koji se od 1941-1944. godine borio protiv okupatora kao pripadnik Ravnogorskog pokreta pukovnika Draže Mihailovića, a u tumačenju proslavljenog srpskog glumca Marka Nikolića.

Film prati dva toka, od kojih je jedan  savremeni, koji tretira emotivni povratak iz SAD, obilazak Srbije, Šumadije, Tare, rodnih Zaovina i Ravne Gore, dok je drugi istorijska remininscencija na vreme i događaje iz 1941. godine, na okupaciju od strane Hitlerove Nemačke, na gubitak slobode i pojavu oslobodilačkih pokreta u Srbiji.

Uprkos činjenici da su za potrebe kontrapuntalnog toka dramske priče korišćeni materijali iz TV serije „Ravna Gora“, film „Za kralja i otadžbinu“ je po svom rediteljskom, montažnom i produkcijskom postupku potpuno novo, autentično i samosvojno autorsko delo, sa snažnom  humanom i patriotskom porukom. To je apoteoza patriotizmu, slobodi, odanosti i ljubavi prema sopstvenoj zemlji. 

Film je sa velikim uspehom prikazan na filmskim festivalima u zemlji, kao i u inostranstvu, u Sidneju, Čikagu i Vašingtonu...

 „Za kralja i otadžbinu“ okuplja veoma veliki broj naznačajnih srpskih autora, koautora, filmskih umetnikai glumaca. Posebno je važno istaći da, posle velike pauze u karijeri, pored Nenada Okanovića i barda našeg filma Marka Nikolića, glavnu žensku ulogu u filmu „Za kralja i otadžbinu“ igra naša proslavljena glumica Neda Arnerić.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala