Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Veštačka inteligencija
Sofisticirani dečak robot želi se uklopiti u porodicu kako bi zadobio njihovu ljubav
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Veštačka inteligencija

ARTIFICIAL INTELLIGENCE: AI

, 2001., SAD, 146 min.
Veštačka inteligencijaVeštačka inteligencijaVeštačka inteligencijaVeštačka inteligencijaVeštačka inteligencijaVeštačka inteligencijaVeštačka inteligencija
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Svojevrsna futuristička adaptacija nezaboravne priče o Pinokiju."Veštačka inteligencija" je film kojim jeSteven Spielberg još jednom pokazao kako mu je malo ko ravan kada je reč o snimanju filmova koji će nam o najvažnijim stvarima na svetu, osećajima, ispričati toliko mnogo i istinito. Spajajući porodičnu dramu, avanturistički film i čak i filozofska pitanja o smislu života u naučnu fantastiku sa srcem i dušom.

David ima 11 godina, teži tridesetak kilograma, visok je oko 130 centimetara, ima smeđu kosu. Njegova ljubav prema roditeljima je prava, ali on nije – on je samo savršeni robot s mogućnošću osećanja. Legendarni Steven Spielberg pokazuje nam šta se može dogoditi kada 'Veštačka inteligencija' više ni iz daleka nije dovoljna. U bliskoj budućnosti topljenje polarnih kapa uzrokovalo je podizanje nivoa okeana koji su potopili sve obalne gradove na svetu. Povučena u unutrašnjost kontinenata, ljudska je rasa nastavila da napreduje, došavši čak i do tačke stvaranja robota sa izgledom potpuno jednakim ljudima.

Jedna od najuspešnijih firmi izgradila je Davida (Haley Joel Osmont), veštačkog dečaka sa stvarnim osećajima, od kojih je posebno naglašena njegova ljubav prema majci Moniki (Frances O'Connor). Monica je žena koja je Davida uzela kao zamenu za svoga pravog sina, koji je oboleo od neizlečive bolesti pa je zaleđen u stanju trajne hibernacije. David sretno živi s Monikom i njenim mužem, sve dok se ne pronađe lek za njihovog sina, koji se vraća kući. Davidov se život iz temelja menja i on traži način na koji bi postao pravi dečak i tako povratio majčinu ljubav.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala