Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Pesma Evrovizije je film koji ne smete propustiti
Bilo da ste zaljubljenik u najveći svetski izbor za pesmu godine ili vam je to takmičenje festival kiča i jeftinih melodija novi film Vila Ferela će vas zabaviti.
29. jun 2020.

"Pesma Evrovizije" je film koji ne smete propustiti

 

Prošle godine je Kventin Tarantino u filmu "Bilo jednom u Holivudu" iznova napisao istoriju Fabrike snova odnosno smene stare škole i hipika u vrhu tamošnjeg autorskog kadra. Ove godine, Evrovizija je otkazana zbog pandemije ali je održana u istoimenom filmu Dejvida Dobkina.
 
"Pesma Evrovizije", novi film koji je u subotu 27. juna izašao na Netfliksu moramo pre svega posmatrati kao autorski projekat Vila Ferela.
 
Ovaj izuzetno popularni komičar zapazio je evrovizijsko takmičenje u poseti tazbini i od tada ga je pasionirano istraživao, posećujući samu manifestaciju i kontaktirajući sa učesnicima. 
 
Ferelov opus čine raznovrsne komedije ali posebno mesto u njemu zauzimaju filmovi koji se bave parodiranjem pojedinih oblasti kao što su NASKAR trke, američka profesionalna košarka ili umetničko klizanje.

U svim tim miljeima, Farel je sa promenljivim uspehom pronalazio prostor za svoju mešavinu sofisticiranog i prizemnog humora, koja se ogleda kroz lucidne uvide u problem iskazane kroz pučki vic.
 
Evrovizija je međutim ipak specifičan slučaj jer reč je o globalnom fenomenu koji ipak nije toliko opšte poznat, naročito na Ferelovom primarnom tržištu u SAD.
 
Na sličan način kao što su NASKAR trke poznatije kao činjenica nego što su pasionirano praćene u Evropi, Evrovizija je prisutna na marginama interesovanja američkih pop kulturnih sladokusaca.
 
Stoga, možemo reći da je Ferel ovog puta imao obrnuti zadatak - kad je parodirao kvintesencijalno američke kič-fenomene i opskurna sportska takmičenja morao je da ih približi globalnoj publici dočim ovde nešto izvana mora da približi Amerikancima.
 
Otud, ne čudi da je Evrovizija nastala kao film za Netfliks jer upravo na ovoj striming platformi takvo ostvarenje može da zaživi.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala