Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Pesma Evrovizije – Teja Dora peva za Srbiju
U prvom polufinalu druga po redu nastupa naša Teja Dora sa pesmom "Ramonda"
6. maj 2024.

Pesma Evrovizije – Teja Dora peva za Srbiju

Foto/Izvor: Press-RTS

Prvo polufinale Pesme Evrovizije

Malme je ovogodišnji domaćin Pesme Evrovizije i to zahvaljujući Lorin koja je donela pobedu Švedskoj već sedmi put, što je osim Irske čini najtrofejnijom na ovom muzičkom takmičenju. U prvom polufinalu, takmičari iz 15 zemalja boriće se za deset mesta u velikom finalu. Naša Teja Dora nastupa u prvom polufinalu sa pesmom "Ramonda" druga po redu. Direktan prenos od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda i platformi RTS Planeta.

Foto: Sarah-Louise-Bennett_EBU

Ujedinjeni muzikom

U Malmeu će se, pod uspostavljenim trajnim sloganom "Ujedinjeni muzikom", za titulu najbolje pesme Evrope boriti takmičari iz 37 zemalja. Po 10 najboljih pesama iz oba polufinala plasiraće se u veliko finale u kojem su se automatski plasirali prošlogodišnji pobednik Švedska i zemlje "velike petorke".

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azarbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Države koje su automatski finalisti, kao i prošlogodišnji pobednik, nastupaju tokom polufinala uživo. Ranije su u polufinalima puštani klipovi njihovih nastupa sa generalne probe, a od ove godine publika će imati priliku da vidi uživo njihove nastupe. Tako će u prvom polufinalu nastupiti Nemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije za glasanje www.esc.vote

Direktan prenos prvog polufinala moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala