Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film koji je predskazao Korona virus
Film "Zaraza" (Contagion) iz 2011. godine čija radnja ima veliku sličnost sa aktuelnom epidemijom koronavirusa, sve je popularniji na iTunesu.
11. februar 2020.

Film koji je predskazao "Korona" virus

 

Spisku filmova i TV serija koji se bave epidemijama uskoro će biti pridodat i srpski film "Besnilo" na osnovu istoimenog romana Borislava Pekića, za koji je produkcijska kuća Firefly otkupila filmska prava.

 Prema listi preuzimanja filmova sa "iTunes", a zbog pojave koronavirusa, ponovo raste interesovanje za film „Zaraza“ (Contagion) iz 2011. godine, iako je on samo jedan od mnogih filmova koji su obradili slične teme, a koje su najčešće spoj naučne fantastike i naučnih činjenica.

Ipak, izgleda da je on najpribližniji aktuelnim događajima, s obzirom na to da su holivudske verzije globalne pandemije često odlazile u fantastične smerove, rađajući vojske zombija u filmovima kao što su „Omegamen“ (The Omega Man), „Svetski rat Z“ (World War Z), "28 dana kasnije" (28 Days Later) i "Pandemija“ (Pandemic), ili u TV serijama "Okružen mrtvima" (The Walking Dead) i "Fear The Walking Dead".

Ipak, filmovi o zarazama dotakli su se malo trezvenije teme, koja govori da čovečanstvu ne preti uništenje od nuklearnog oružja, što je bila omiljena tema pedesetih i šezdesetih godina, već od druge vrste nevidljivih ubica – mikroba.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala