Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Leto na kanalu RTS 3
RTS 3 ovog leta preporučuje stotine sati izvanrednog stranog i domaćeg muzičkog, dokumentarnog i igranog programa.
17. jun 2019.

Leto na kanalu RTS 3

 
Pre svih, među njima su ruske televizijske adaptacije svetskih književnih klasika, Majstor i Margarita Mihaila Bulgakova (sredom u 21.00) i Doktor Živago Borisa Pasternaka (subotom 20.30). 
 
Iz najnovije francuske produkcije dokumentarnih filmova i serija, izdvajamo Tajne iz istorije koje otkrivaju Zašto je Mocart prerano umro, Gde se krije blago Templara i da li je Mata Hari, špijunka ili fatalna žena.
 
Pored toga, celovečernji dokumentarni filmovi donose izuzetne priče o Pariskoj nedelji mode, Podzemnom svetu Pariza, o hip hop muzici u emisiji Novac, moć, poštovanje, o Svetu hevi metala, Rokenrolu, naravno ili o Arturu Mileru, ambicioznom srcu. 
 
Značajno vreme u letnjoj programskoj šemi RTS 3 ima i japanska dokumentaristika u serijalima Divote Japana, Tradicionalna japanska kultura, Priče o drevnim vrtovima Kjota i Svakodnevni sklad života u Japanu.
 
Iz produkcije RTS 3 vašoj pažnji preporučujemo emisije o čitanju i knjigama Ostavi sve i čitaj sa gostima iz šeste sezone ovog serijala: Vladimir Kostić, Darko Tanasković, Ljubiša Ristić, Nebojša Romčević, Egon Savin, Tatjana Mandić Rigonat.
 
 
I najzad, neizostavni segment programske šeme RTS 3 koji čini muzika, ovog leta donosi koncerte Berlinske filharmonije na otvorenoj sceni u prirodi, ali i kompletna orkestarska dela Dmitrija Šostakoviča – 15 simfonija i koncerata, izvedenih i snimljenih u Parizu u razdoblju od godinu dana. 
 
Valerij Gergijev osmislio je izvođenje Šostakovičevih simfonija i koncerata kombinujući njegove kompozicije iz mladosti sa delima iz zrelog perioda i tako doprineo da uživamo u bogatoj interpretaciji Marijinskog orkestra iz Sankt Peterburga i Londonskog simfonijskog orkestra.
 
Raznovrsne i nove baletske produkcije predstavljajmo kroz radove koreografa Sidi Larbi Šerkauija i Karolin Karlson, dok je operska produkcija svetskih muzičkih kuća rezervisana za vikende. Na programu su Faustovo prokletstvo Hektora Berlioza, Verdijev Falstaf, Rat i mir Sergeja Prokofjeva, Afrikanka Đakoma Majerber i legendarni mjuzikl Šerburški kišobrani.
 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala