Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Premijera filma „Posmatrači“
Na Radio-televiziji Srbije, 18. oktobra, biće premijerno emitovan film „Posmatrači“
8. oktobar 2016.

Premijera filma „Posmatrači“

 

Na Radio-televiziji Srbije, 18. oktobra u 20 časova, biće premijerno emitovan film „Posmatrači“, koji se bavi problematikom trgovine ljudima, naročito među mlađom populacijom. Reč je o kratkom igranom filmu reditelja Nikole Ljuce, čiji je cilj podizanje svesti o trgovini ljudima, i dalje izuzetno prisutnoj u našem društvu, kao i predočavanje načina njene prevencije.



Ostvarenje je realizovano od strane Fonda „Unitas“ i „Miksera“, u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Film Posmatrači je centralni deo kampanje Stop trgovini ljudima, projekta edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima Fonda „Unitas“, koji se realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.



Nakon emitovanja na RTS-u, zakazanog za 18. oktobar u 20 časova, film će biti prikazan u velikom broju osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi se podigla svest dece, ali i roditelja, nastavnika, predavača i čitave zajednice o trgovini ljudima i o tome kako ovu kriminalnu radnju sprečiti i iskoreniti.



Kampanja čiji je slogan Ne posmatraj, reaguj podržana je od strane poznatih ličnosti, među kojima su Nela Mihailović, Aleksandar Šapić, Nenad Jezdić, Aleksandar Srećković-Kubura, Tanja Peternek-Aleksić, Nebojša Ilić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Nina Radulović-Lečić – koje će svojim učešćem i uticajem koji imaju na javnost doprineti širenju svesti o ovom globalnom, a sveprisutnom krivičnom delu.

Reditelj filma Posmatrači je Nikola Ljuca (režirao je ostvarenje Vlažnost), scenario potpisuje dramaturg i urednik redakcije dečjeg programa RTS-a Nataša Drakulić, direktor fotografije je Vojkan Gostiljac.

Uloge u filmu tumače Aleksandar Kubura, Vanja Ejdus, Tamara Krcunović, Aleksandar Đurica, Radoje Čupić, Danica Radulović, Jovana Stević, a svoje prvo filmsko iskustvo u Posmatračima će imati i mladi glumci Omladinskog pozorišta „Dadov“ Simona Sićović, Đorđe Mišina, Katarina Živković, Maja Šumonja, Aleksandra Stajmenović, Janko Kovačevic, Jagoš Milošević, Nikolina Kokuneševski.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala