Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Istinita horor priča koja je inspirisala popularnu seriju
Nova triler drama "Dr Smrt", koju kanal FOX premijerno prikazuje od 16. januara
16. januar 2023.

Istinita horor priča koja je inspirisala popularnu seriju


"Dr. Smrt"
, sa Džošuom Džeksonom u ulozi dr. Kristofera Danča, bivšeg lekara optuženog da je povredio 33 pacijenta i ubio dvojicu od njih tokom operacija, biće premijerno prikazan na FOX-u 16. januara u 22 sata. Prva sezona je zasnovana na istoimenom hit podkastu "Wondery" i dolazi u popularnom binge formatu od samo osam epizoda.

Priča o "doktoru smrti” promeniće pogled mnogih na bolnice i one koji u njima rade, a ono što je zaista interesantno jeste da je serija "Dr. Smrt" zasnovana na istinitoj priči.

Doktor zloslutnog nadimka rođen je 1971. u predgrađu Memfisa i pohađao je Univerzitet u Memfisu. Nakon toga je odlučio da se prijavi u zdravstveni naučni centar Univerziteta u Tenesiju da bi doktorirao i tamo diplomirao sa odličnim uspehom. Već tokom studija bilo je optužbi da je Danč koristio drogu na poslu, ali je odbio da se testira. Zbog toga je morao da pohađa poseban program za lekare sa sličnim tegobama, što je smanjilo broj operacija u kojima je mogao da učestvuje.

Postigao je određeni uspeh kada se preselio u Dalas, gde je otvorio privatnu ordinaciju fokusiranu na bolove u leđima i probleme sa kičmom, pre nego što je 2011. započeo hiruršku karijeru u Regionalnom medicinskom centru Bejlor u Planu. Tu sve krene naopako i počinje mračna saga o "Doktoru smrti". Prvo je optužen za nemar tokom operacije koju ne samo da nije dobro izveo, već je pacijentu napravio dodatni problem kidanjem ligamenta na nozi. Usledile su i druge šokantne operacije sa lošim ishodom, uključujući rutinske procedure u kojima je Danč bio nepromišljen, pa čak i opasan po živote pacijenata.

"Dr. Smrt" dodatno tera strah u kosti zbog slučajeva kada su pacijenti bili lišeni kvalitetne medicinske nege ili su korišćeni kao eksperimenti za lekare koji su trebali da brinu o njima. Na sreću, dva doktora koji su radili sa Dunčem, koje igraju Kristijan Slejter i Alek Boldvin, odlučili su da privedu Dunča pravdi. Nakon što je više od 30 pacijenata povređeno, a dvoje preminulo, sreća mu je okrenula leđa i osuđen je na doživotni zatvor.

Ova priča je jedinstvena upravo zbog znanja koje je Duntsch imao i načina na koji ga je zloupotrebio. Ima mnogo više zlih ljudi poput njega na svetu, samo se nadamo da niko od njih nije završio medicinsku školu.

"Dr. Smrt” se premijerno prikazuje u ponedeljak, 16. januara u 22 časa na kanalu FOX.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala