Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Dizni i Fox su se napokon dogovorili!
Diznijev i Foxov dogovor je napokon gotov, a tim se X-Men i Fantastic Four franšiza napokon može priključiti MCU.
22. mart 2019.

Dizni i Fox su se napokon dogovorili!

 

Disney i službeno poseduje većinu Foxovog medijskog sadržaja. Kao deo njihovog $71.3 milijarde vrednog dogovora, oni će dobiti prava na sve filmove 20th Century Foxa, od kojih su samo neki X-Men i Fantastic Four. To također naravno znači i da Deadpool dolazi kod Disneyja. 
 
Deadpool filmovi su do sada bili R-rated, a Disney obično ne pravi R-rated filmove. Međutim, CEO Bob Iger i Disney Studios šef Alan Horn indiciraju da R-rated filmovi mogu postojati pod novom strukturom. 
 
Deadpool i njegov nastavak Deadpool 2, zajedno s PG-13 verzijom Once Upon a Deadpool, su zaradili $1.61 milijardi na kino blagajnama. I ono što je vjerojatno još važnije, jako su dobro prihvaćeni od strane fanova.
 
Teško je dotaknuti se Foxa, a ne spomenuti franšize poput Alien, Predator, Avatar i drugih i sve one od danas takođe pripadaju Disneyju, a to je i dalje samo jedna mali deo velike istorije 20th/21th Century Foxa.
 
Ovaj ugovor Disneyu daje kontrolu nad svim FOX TV i filmskim studijima, kao i Nat Geo i FX, Foxovih 30% deonica u Hulu — što daje Disney 60% – većinu deonica — kao i 39% udela u Evropskoj satelitskoj kompaniji Sky. Ugovor je trebao uključivati i Fox kolekciju regionalnih sportskih kanala, ali vladine regulative su tražile od Disney da se odrekne toga, kako kompanija, koja poseduje ESPN, ne bi imala tako dominantnu poziciju u kablovskom sportskom svetu.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala