Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radna akcija sa Tamarom kod porodice Vujović
Ne propustite još jednu epizodu, ove humanitarne emisije.
14. mart 2022.

Radna akcija sa Tamarom kod porodice Vujović

 
Porodica Vujović je pre više od 20 godina izbegla sa Kosova i Metohije i nakon više selidbi, utočište je pronašla u selu Srezovac kod Aleksinca. Roditelji Dara i Vukašin,uprkos svojim ograničenjima,uvek su bili posvećeni svojoj deci I brinuli se da budu redovni đaci i završe školu. Tokom celokupnog školovanja,deca su zbog svojih razvojnih i zdravstvenih teškoća,imala potrebu za posebnom podrškom i pomoći.
 
Nažalost, bez svog najvećeg oslonca,oca Vukašina,ostali su 2017.godine,koji je iznenada preminuo nakon teške bolesti. Od tada se Dara sama brine o deci  Stefanu (22), Bojani (21), Dijani (16) i Luki (15). Žive u veoma teškim uslovima,  u kući bez vode i kupatila, punoj vlage, lošeg krova I stolarije što im dodatno otežava život tokom zime.
 
Uz veliku pomoć ekipe emisije Radna akcija sa Tamarom, komšija I prijatelja, Vujovići su konačno dobili siguran krov, ali i mali plastenik sa sadnicama povrća, poklon Lukinih profesora i drugara iz Poljoprivredne škole.
 
Porodica Vujović je u staroj seoskoj kući, imala tri prostorije. NIsu imali uvedenu vodu u kući, nisu imali kupatilo. Upravo je uvpđenje vode bio najveći građevinski poduhvati sa kojom se Tamarina ekipa susrela. Po hladnom vremenu, uz pomoć javno-komunalnog preduzeća iz Aleksinca, uz pomoć privatnika koji su donirali hidrofor (jer je dovod vode iz sesokog bunara slab), Vujovićima je uvedena voda u kuću. Majstori su obložili celu kuću gips tablama, sanirani su zidovi u celom enterijeru, napravljeno je kupatilo, urađena je nova struja, podovi, postavljena fasada i zamenjena je kompletno stolarija, urađeni su novi oluci.
 
Porodica Vujović je dobila potpuno renoviranu kuću, opremljenu novom belom tehnikom i nameštajem. Osim radova na kući, Tamarini majstori su uz pomoć privatnika iz susednog sela sredili porodici I dvorište, postavljna je ograda i utabana rizla da previše blata u dvorištu ne pravi problem porodici u budućnosti.
 
Ono što je tv ekipa zabeležila u epizodi a krasi Aleksinac:
 
Stara Gradska kuća, osim svoje arhitekture, pleni I svojom stalnom muzejskom postavkom I sa zbirkom od preko 5000 eksponata, čuva tradiciju i kulturu ovog kraja.
 
Grad, okružen prirodnim lepotama, predstavlja i jedinu posebnu ženu, fudbalskog trenera sa licencom UEFA koja trenira devojčice I buduće nade srpskog ženskog fudbala.
 
U ambijentu Etno-kuće u mestu Korman, ekipa emisije Radna akcija sa Tamarom, uživala je u rukotvorinama I zanatima,  specijalitetima tradicionalne kuhinje, igrama i muzici ovog kraja.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala