Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Biti glumac danas je jako opasno zanimanje izgleda
Glumac Alek Boldvin ubio je ženu iz snimateljske ekipe, a ranio režisera i scenaristu svog novog filma “Rust”. Incident sedogodio u Santa Feu, gde je ekipa filma snimala taj vestern.
23. oktobar 2021.

Biti glumac danas je jako opasno zanimanje izgleda

 

Nesreća se dogodila kada je Boldvin (68) pucao iz pištolja koji je trebalo da bude napunjen “ćorcima”.

Nisu najjasnije sve okolnosti po pitanju toga kako je došlo do pucnjave, niti čime je tačno pištolj bio napunjen. Postoje dva scenarija – ili je pištolj bio napunjen pravim mecima, ili je barut koji se inače koristi za “ćorke” iz cijevi pištolja pokrenuo nekakav drugi projektil.
 
Kako se vidi na prvim snimcima, koje prenosi svetski mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene u improzivanoj crkvi.
 
“Njih dvoje su zadobili su prostrelne rane, kada je glumac i producent Alek Boldvin ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski inspektori i bio je u suzama”, rekli su iz policije.
 
Ubistvo iz nehata, po zakonu Nju Meksika gde se incident odigrao, definiše se ako osoba počini ubistvo tokom počinjavanja prekršaja, ili ako liši drugu osobu života dok obavlja zakoniti čin, ali ne primenjuje adekvatne mere predostrožnosti.
 
Kazne za ubistvo iz nehata su generalno manje stroge od drugih oblika ubistva.
 
Međutim, u Novom Meksiku je to i dalje krivično delo četvrtog stepena za koje se kažnjava do 18 meseci zatvora i novčane kazne do 5.000 dolara.
 
Ali, protiv glumca još uvek nije pokrenut nikakav postupak. Istraga će utvrditi i čijom krivicom je pištolj bio napunjen, i kakvi su se projektili u njemu nalazili.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala