Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Umesto pozitivnih komentara, pala kritika za pirateriju!
Poslednjih dana u žaru rasprave na svim medijima, nalazi se tema piraterije i ilegalnog deljenja linka za besplatno gledanje filma " Toma".
14. oktobar 2021.

Umesto pozitivnih komentara, pala kritika za pirateriju!

 

Autori filma zbog ovoga su pokrenuli postupak protiv onih koji su stavili film na internet, ali i protiv onih koji su delili link i gledali film.

Zbog ovoga je juče i uhapšena osoba koja se smatra odgovornom za deljenje linka. Osumnjičeni je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i izneo odbranu.
 
Ipak, sada se postavlja pitanje da li zbog deljenja spornog linka prijateljima i porodici građani takođe mogu da odgovaraju i, štaviše, da li su zgrešili čak i oni koji su samo pogledali piratsku verziju “Tome”.

Advokat koji se bavi autorskim pravima Dušan Stojković, upitan je da li su svi oni koji su u prethodna dva dana delili link ka piratskoj verziji filma, ali i oni koji su na taj način film samo pogledali, zgrešili u očima zakona?

“Mislim da su svi oni koji su gledali taj film znali da film gledaju bez ovlašćenja nosioca prava, besplatno, i da krše autorska prava. To važi i za ljude koji su to šerovali na društvenim mrežama. Oni su namerno izvršili povredu autorskih prava”, rekao je.

Kako će se situacija odvijati dalje, ostaje nam samo da čekamo i vidimo. Odeljenje za visokotehnološki kriminal u Srbiji još uvek nije toliko razvijeno, da bi moglo da ustanovi činjenice, da li je neko pogledao link koji mu je prosleđen, i time prekršio zakon, ili je jednostavno "slučajno" otvorio link koji mu je poslat. 

 

 

 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
  • #1
    0 0
    ZoranMKD zoranmkd @ 14.10.2021. 15:09

    Nisam mnogo upoznat sa zakonom ali policija treba da trazi onaj koji je dosao do originalnog filma,kako je mogao film da stigne do obicnog korisnika ako neko nije izneo originalni film iz studio koji je bio zaduzen za taj film.To je normalno ako neko doge do link od nekog filma da ga sheruje na net ili deliti,znaci niko nije kriv od obicnog korisnika nego policija treba da goni onaj koji ga je uzeo da kazem iz zaduzenog studija za filmove!!!Policija nemoze da kazni mene sto sam gledao ili dao link prijatelju da ga pogleda a "PETKO" ko je ukrao film ili stavio na net da ode bez ikakvu kaznu.Danas je tolko napredna tehnologija sto policija moze odma da doge od koje IP adrese je poceo film da se siri po netu isto kako da hvataju diler droge.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala