Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Bjelogrlić snima film o Tomi Zdravkoviću!
Najviše novca na konkursu, dobio je biografski film Toma o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koji će režirati Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac
8. avgust 2018.

Bjelogrlić snima film o Tomi Zdravkoviću!

 Upravni odbor Filmskog centra Srbije usvojio je predloge Komisije u kategoriji Sufinansiranja proizvodnje dugometražnih filmova i doneo odluku o novčanoj podršci za sedam projekata, pišu “Večernje novosti”.

 
Najviše novca na konkursu, čak 45 miliona dinara, dobio je biografski film Toma o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koji će režirati Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, po scenariju Nikole Pejakovića.
 
Po oceni Komisije, ovaj projekat je “odličan primer biografskog filma koji prevazilazi puku ilustraciju života svog junaka, i prerasta u priču o jednom složenom vremenu”.
 
Novi domaći filmovi
 
Po visini odabranog iznosa, slede “Leto kada sam naučila da letim” Raše Andrića (40 miliona), “Mara” Mirjane Karanović (35 miliona), “Mačji krik” Gorana Paskaljevića (32), “Jedini izlaz” Darka Nikolića (30).
 
FCS će sufinansirati i “Kelte” Milice Tomović sa 23 miliona, kao i film “U vreme kada tuga izlazi iz žbunja” Marka Đorđevića. Ovaj film dobio je 4,5 miliona dinara, a u njemu je jednu od svojih poslednjih uloga ostvario Nebojša Glogovac.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala