Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Od brutalnih zločina do najvećih dostignuća u istoriji: Za šta je sve čovek sposoban?
Istinite krimi priče, nepoznate činjenice o poznatim događajima, kako funkcionišu veliki sistemi: sve ovo i mnogo više čeka vas tokom oktobra na DOX TV-u!
9. oktobar 2021.

Od brutalnih zločina do najvećih dostignuća u istoriji: Za šta je sve čovek sposoban?

 

KAKO JE PRAVDA IZNEVERENA

Zločin koji i dalje izaziva jezu u Italiji, iako je od prvog slučaja prošlo skoro pola veka. Brutalni serijski ubica usmrtio je osam mladih parova u okolini Firence i osakatio njihova tela. Šta je dovelo do toga da nevin čovek bude zatvoren, a da se pravi zločinac izvuče? Korumpirana policija, tajne službe, sekte i masoni su samo deo komplikovane slagalice… Analize poznatog i otkrivanje nepoznatog čeka vas u pravom krimi dokumentarcu Čudovište iz Firence.

 
KAKO SU RUSI ISPISALI ISTORIJU
 
U jesen 1957, zadivljujuće vesti su obišle svet: po prvi put, jedan veštački satelit je lansiran u svemir. Cela planeta je zapamtila ime SPUTNIK, koji je dobio nadimak “rusko čudo”. Sve se poklopilo: ambicija sovjetskih naučnika i inženjera, kao i ogromna želja da načine prvi korak u istraživanju svemira. Nakon 64 godine od njegovog lansiranja, imamo priliku da saznamo kako je ovaj poduhvat realizovan, u naučnom dokumentarcu SPUTNIK: Rusko čudo.
 
 
KAKO JE BITI DEO SULUDO KOMPLIKOVANOG SISTEMA
 
Zavirite u svet britanske železničke mreže, jedne od najprometnijih na svetu. Stanica Birmingem Nju Strit povezuje najveće centre, od Londona do Glazgova, a polasci na svakih 37 sekundi, dovode do velikekoncentracije putnika. Ko su ljudi zaduženi za poštovanje svih bezbednosnih mera i kakve se odluke donose u kriznim situacijama? Otkrivamo u serijalu Stanica: Nevolja na šinama.
 
Ne propustite ove dokumentarce na DOX TV-u! Gledajte na iris TV, Supernova, m:SAT.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala