Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Beogradska premijera filma „Toma“ 15. septembra
Posle učešće na regionalnim i domaćim festivalima, dugo očekivani domaći film „Toma“ premijerno će biti prikazan pred beogradskom publikom 15. septembra, kako navodi RTS.
14. septembar 2021.

Beogradska premijera filma „Toma“ 15. septembra

 

 
Simbolično u kultnoj skadarlijskoj kafani „Dva jelena“, gde je Toma Zdravković često boravio i nastupao, promovisan je film o životu legende koja je živela od muzike i za muziku.
 
Četiri decenije života, protkane mnoštvom flešbekova koji nas vode kroz različite faze njegovog života, stale su u melodramu o čoveku satkanom od emocija i o ljudskoj duši.
 
„Najveći strah mi je bio što su mnogi od aktera tog vremena živi i što je ceo taj period o kome mi pričamo bio koliko juče“, kaže reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.
 

 
U glavnoj ulozi je muzika. Uz onu Tominu u novom ruhu, film nas podseća na melodije koje su obeležile život u nekadašnjoj državi, ali i upoznaje sa namenski komponovanim numerama.
 
„Dugo smo tragali ko bi mogao da peva, onda kad nađete izvođača da li se taj glas izvođača slaže sa glumcem koji igra, da li se zapravo ljube glas i lik“, ističe producent Željko Joksimović.
 
Sjajne glumačke interpretacije ostvarili su Tamara Dragićević kao Silvana Armenulić i Petar Benčina u ulozi Tominog doktora. Najzahtevniji zadatak imao je Milan Marić - da pronikne u Tominu dušu.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala