Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Džerardu Batleru producenti dužni deset milioma dolara
Glumac Džerard Batler tužio je producentske kuće Nu Images i Millennium Films, za koje tvrdi da mu duguju oko deset miliona dolara profita od akcionog filma “Pad Olimpa” iz 2013.
4. avgust 2021.

Džerardu Batleru producenti dužni deset milioma dolara

 

Kako prenosi NME, tužba je podneta Višem sudu u Los Anđelesu 30. jula, sa navodima o obmani, kršenju ugovora, sporazuma o poštenom poslovanju i namernom mešanju u ugovorne odnose i računovodstvo.

U tužbi se navodi da su Nu Image i Millennium Films potcenili svoje prihode i profit za više od 11 miliona dolara, uključujući i neprijavljivanje oko osam miliona dolara isplata višim rukovodiocima. Cifre su nezavisna procena Batlera i njegovog pravnog tima.
 
Takođe se navodi da su producenti zaradili desetine miliona dolara od „Pada Olimpa“, ali da su odbili da išta isplate Batleru, iako je to dogovoreno u ugovoru između njih.
 
„Producenti su se upustili u šemu osmišljenu da pogrešno prikaže finansije filma, kako bi Batler verovao da takvog profita nema“, navodi se u tužbi koju je u celosti preneo Deadline.
 
„Pad Olimpa“ je premijerno prikazan u martu 2013, zaradivši oko 170 miliona dolara u svetu, sa budžetom od 70 miliona. Snimljena su i dva nastavka – „Pad Londona“ (2016), koji je zaradio 206 miliona dolara i „Pad anđela“ (2019), sa zaradom od 146 miliona.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala