Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prva etapa snimanja filma „Heroji Halijarda“ privodi se kraju
„Kontrasts studios“ privodi kraju prvu etapu snimanja filma „Heroji Halijarda“ i serije „Vazdušni most“, projekta koji se trenutno realizuje u Srbiji.
15. jul 2021.

Prva etapa snimanja filma „Heroji Halijarda“ privodi se kraju

 

Grupa pilota, u američkoj vazduhoplovnoj bazi, u italijanskom gradu priprema se za poletanje ka Rumuniji. Ovim scenama upravo započinje priča o misiji Halijard iz Drugog svetskog rata koja je ušla u istoriju. Uloge heroja dele domaći i strani glumci.

 
„Sve je odlično, tim je zaista neverovatan. Rade baš dobar posao, uspevaju da povežu sve nas zajedno, ljude iz različitih zemalja i zaista rade sve što je potrebno da se projekat ostvari. Što je izvanredno“, naglašava glumac Stiven Mur.
 
„Imati tu priliku da igram nešto i radim odmah na početku je fenomenalno i pogotovo onda raditi neku tako istorijsku ličnost vrlo značajnu koja je poput mene imala konekciju i sa Amerikom i sa Srbijom. Zaista jako lepo“, navodi Stefan Miloradović.
 
Ove godine planirano je skoro pedeset snimajućih dana. Sa ekipom koja broji više od stotinu članova od maja, kada je pala prva klapa ovog projekta, snimalo se u okolini Beograda, na obroncima Kosmaja, u selima oko Kragujevca, na Rudniku. Angažovano je više desetina glumaca i na stotine statista.
 
„Guramo punom snagom, uvereni da ćemo ispričati jednu istinitu priču koja ima inspiraciju u našoj nedalekoj istoriji, u Drugom svetskom ratu. Ali da će to biti jedna priča čovekoljublja, humanosti, dobrote, svega onoga što krasi srpski narod i srpsku tradiciju i kulturu“, napominje Radoš Bajić autor projekta.
 
Premijera ovog filmsko-televizijskog projekta očekuje se 2023. godine. Ove jeseni slede dalje pripreme, a potom naredne godine i nastavak snimanja na više lokacija u Zapadnoj Srbiji, ali i u selima Pranjani i Brajići gde se odigrala istorijska misija, kako prenosi RTS.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala