Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Povratak u Vesteros u emisiji Igra prestola: Ponovo na okupu sa Konanom O'Brajenom
Zvezde kultnve serije „Igra prestola“ okupile su se u Belfastu u dvodelnoj emisiji „Igra prestola: Ponovo na okupu sa Konanom O’Brajenom“
20. april 2021.

Povratak u Vesteros u emisiji "Igra prestola: Ponovo na okupu sa Konanom O'Brajenom"

 

Emisija, realizovana u saradnji sa popularnim voditeljem Konanom O’Brajenom, uključuje inserte iz serije, kao i sa snimanja. U emisiji su učestvovali glumci iz poslednje sezone, uključujući Kita Haringtona, Emiliju Klark, Sofi Tarner i druge, kao i omiljeni glumci iz prethodnih sezona, poput Šona Bina, Džejsona Momoe i Marka Adija. 

 
Navodimo 8 zanimljivih činjenica o snimanju serije otkrivenih tokom emisije, koje su malo poznate čak i najvećim fanovima. Svih kultnih trenutaka iz ove hit serije možete se podsetiti na HBO GO-u, gde su dostupne sve sezone, kao i na HBO 3 kanalu gde će u čast desetogodišnjice serije biti emitovan maraton svih epizoda od 19. do 25. aprila.
 
  1. Mnogi elementi „Igre prestola“ postali su deo popularne kulture, a glumcima je bilo jasno da će često čuti čuvene citate i privatno. Glumac Kristijan Nern ispričao je kako mu je, dok je stajao pored vrata zamrzivača u supermarketu, neko iznenada doviknuo „Hodor!“. Najbizarniju priču ipak ima Lina Hidi, koja je ležala u bolnici nakon porođaja, kada joj je veoma ljubazna medicinska sestra i velika ljubiteljka serije citirala čuveno „Shame“ dok joj je pomagala oko dojenja. 
  2. Nekoliko glumaca imalo je rođake koji takođe rade na seriji. Brat Emilije Klark (Deneris) bio je jedan od snimatelja, sestra Rorija Mekena (Pseto) radila je kao kostimografkinja, a mlađi brat Konleta Hila (Varis) učestvovao je u produkciji kao inženjer zvuka.
  3. Životinje nisu bile pozvane na snimanje emisije, ali zahvaljujući Marku Adiju (Robert Barateon), glumci su se prisetili i nekih četvoronožnih članova ekipe. Glumac je ispričao kako su imali velikih problema sa jednim od konja. Kada su snimali scenu u kojoj kralj stiže u Zimovrel sa pratnjom i glasno se smeje, konj ga je svaki put imitirao: zanjištao bi kao da se smeje, zbog čega je ekipa morala nekoliko puta da ponavlja scenu.
  4. U emisiji su prikazani i snimci audicija nekih od glumaca, ali ne i audicija Kita Haringtona, što mu nije previše zasmetalo. Glumac je došao na audiciju sa modricom na oku, koju je zadobio prethodne večeri u tuči. Razlog tuče je potpuno u duhu Džona Snežnog, jer je Harington pokušavao da odbrani čast devojke koju je neko izvređao.
  5. Kristijan Nern, koji je glumio Hodora, stalno je nosio Ajzaka Hempsteda Rajta (Bren Stark) na leđima. Ipak, nije mu toliki problem predstavljalo to što je mladi glumac dosta porastao tokom godina, već to što je voleo da pevuši Sunđer Bob pesme Nernu na uvo..
  6. Još jedan glumački tandem se prisetio zajedničkog rada, kada je Mejzi Vilijams kroz smeh ispričala anegdotu o sceni kada Arja pomaže Psetu da sanira ranu na vratu. Bilo je u planu da Rori Meken u sceni bude bez majice. Glumac je zbog toga bio na dijeti, jeo je samo piletinu i jaja i prestao da pije alkohol. Na dan snimanja, jedan član ekipe rekao je Mekenu da je previše hladno i da ipak ostane u gornjem delu.
  7. Ijan Glen (Ser Džora Mormont) je posvećen prijatelj i van ekrana. Emilija Klark, koja je priznala da se oduvek jako plaši konja, prisetila se kako je glumac ohrabrivao i nju i životinju kada su snimali prvu scenu sa jahanjem.
  8. Džejson Momoa je ispričao da tokom snimanja prve sezone u Belfastu nikada na kraju dana nije skidao šminku, ali se uprkos tome niko ne bi začudio kada atletski građen muškarac uđe u bar sa ajlajnerom. 
 
Ako želite da saznate kakve je uslove Piter Dinklindž postavio i pre čitanja scenarija, šta je Šon Bin držao u tajnom džepiću koji mu je bio ušiven u odeću, kako je Džejson Momoa prvi put pozdravio Emiliju Klark kada su se upoznali, kao i šta je rečeno u pismu koje je Džordž R. R. Martin napisao Konletu Hilu, pogledajte emisiju sa Konanom O’Brajenom na HBO GO-u. Ukoliko vam nedostaje uzbudljivi svet Vesterosa, tamo vas čeka i svih osam sezona ove kultne serije.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala